Kapadokya Uluslararası Sıcak Hava Balon Festivali, ilk kez düzenlendi…

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını 6 ay yürüten Romanya da, bölgeye destek sağlamıştı…

Kapadokya Uluslararası Sıcak Hava
Balon Festivali, ilk kez düzenlendi…

Japonya,ABD, İspanya, Polonya, İsviçre,Endonezya,İngiltere, Meksika,
Slovakya, Fransa ve Hollanda’dan, 20 ayrı figürlü balonlar katılıyor…

Haber:Halim UTLU
Gürcistan’dan halk oyunları gruplarının çeşitli gösterileriyle bugün başlayacak olan Kapadokya Uluslararası Hava Balon Festivali,Türkiye’de ilk düzenlendi. Japonya,ABD, İspanya, Polonya, İsviçre, Endonezya, İngiltere, Meksika,Slovakya, Fransa ve Hollanda’dan, 20 ayrı figürlü balonların katılacağı Kapadokya Uluslararası Hava Balon Festivali’nde, Kapadokya’da hizmet veren 150 sıcak hava balonu, 6 ayrı uçuş yapacak…
Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını 6 ay yürüten Romanya da,Kapadokya Bölgesinde düzenlenen balon uçuşlarına destek sağlamış ve balonlarla uçuşlar düzenlemişti.
Festival korteji ile Ürgüp Cumhuriyet Meydanından başlayacak program, her gün sevilen isimlerin konserleriyle, dolu dolu olacak. Etkinliklerin ücretsiz olduğu Festivale,herkesi davet ediliyor.

Kapadokya, Dünyanın en iyi balon uçuş bölgelerinden

Dünyanın en iyi balon uçuş bölgelerinden sayılan Kapadokya’da, halihazırda yapılmakta olan ticari balon uçuşlarının desteklenmesi amacını taşıyan Festival, Türkiye ve Kapadokya’nın çeşitli etkinlikle ön plana çıkartılması, balon sporunun tanınması ve kitlelere sevdirilmesi düşünülüyor.Uluslararası ve sürekli düzenlenecek Kapadokya Balon Festivali’nin, yazılı,sesli ve görsel medyada yaratacağı etkinin, turizme yönlendirilmesi ve markalaşama projesine çok büyük ivme kazandıracağı planlanıyor.
Avrupa’nın pek çok ülkesinde hobi olarak ve reklam amaçlı sıcak hava balonu uçuşları popülerliğini sürdürürken ve her yıl pek çok ülkede, 3-4 gün süren balon uçuş toplantıları bir festival havasında devam ederken,ticari uçuşların da büyük önemi taşıdığı ifade ediliyor.

Kapadokya turizmi, son bir iki yıldır artan ivmeyle yükseliyor

Kapadokya Bölgesinde(Göreme) 3-7 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen Kapadokya Uluslararası Sıcak Hava Balon Festivali’nin tanıtım toplantısı da geçtiğimiz günlerde Ürgüp’te yapılmıştı. Toplantıya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Voyager Balloons sahiplerinden Mehmet Halis Aydoğan, basın mensuplarına festival hakkında bilgi vermişti.
Nevşehir Valiliğinin de desteklediği proje ile ilgili Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı,” Kapadokya turizmi, son bir iki yıldır giderek artan bir ivmeyle devam ediyor. Turizme katkı sağlamak, Ürgüp yöremizin, Kapadokya Bölgemizin daha iyi bir şekilde tanıtılması, turizmimizin artması, gelen misafirlerimizin daha kaliteli bir turizm hizmeti alması ve yeni etkinliklerle beraber, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımı için, bu organizasyon planlandı. ” dedi.

Ürgüp Belediyesi,konser ve yer temininde ev sahibi

Festivalin Kapadokya Turizmine çok büyük katkısı olacağına inandıklarını,Voyager Balloons sahibi Halis Aydoğan’ın, projeyi paylaştığını ve vali ve kaymakam ile istişare edildiğini ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ise Ürgüp’in özellikle Kapadokya’ya öncülük edeceğini söyledi. Ürgüp Belediyesi’nin, bu organizasyonun konser ve yer temin edilmesi konusunda, ev sahipliği sorumluluğunu da üstlendiği bildirildi.
11 ülkeden, 20 farklı balonun festivale katılacağı bilgisini veren Voyager Balloons sahiplerinden Mehmet Halis Aydoğan “Dünyanın değişik ülkelerinden 20 farklı balon ve bir hava aracımız, bölgemize gelecek.

İlk 5 yıllık plan içerisinde, dünyada sayılı festivaller arasında yer alacak

Kapadokya Bölgesinde mevcutta her gün, 150 balonun uçtuğu bölgemizde, görsel ve değişik şekilleriyle, özel bir renk katacağına inanıyoruz. Yıllardır yapılmak istenilen, planlanan bu festivale de öncü oldukları için, destekleyen kuruluşlara teşekkür ediyoruz. ” şeklinde konuştu.
Kapadokya Uluslararası Sıcak Hava Balon Festivali’nde, Ürgüp Belediyesi konser alanını düzenlerken, özellikle festivalde Türkiye’de hiç yapılmamış olan balonların karanlık havada aydınlatılmasıyla oluşan, görsel şölene de öncülük ediyor.İlk olacak Uluslararası Kapadokya Balon Festivali’nin, tüm Türkiye’de yayılacağına inanılıyor. Kapadokya, balonla yolcu uçuşunda nasıl bir numara olmuşsa, festivalde de, ilk 5 yıllık plan içerisinde, dünyada sayılı festivaller arasında yer alacağı konuşuluyor.

Aslı Güngör, Aydın Kurtoğlu ve Hande Ünsal’ın konser vereceği etkinlikler ücretsiz

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in de katkı sağladığı Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, Ürgüp konserleriyle de çok ses getirecek. Her akşam night glow gösterisiyle görsel şölen yaşanacak. Festivale ünlü isimler renk katacak. 3 Temmuz’da Gürcistan Halk Oyunları, 4 Temmuz’da Aslı Güngör, 5 Temmuz’da Aydın Kurtoğlu ve 6 Temmuz’da da Hande Ünsal, Ürgüp Festival alanında saat 20:00’de sahne alacak.
Festival korteji ile Ürgüp Cumhuriyet Meydanından başlayacak program, her gün sevilen isimlerin konserleriyle, dolu dolu olacak. Etkinliklerin ücretsiz olduğu bu Festivale,herkesi davetli…