Erdoğan’dan, ‘sürpriz’ Rusya ziyareti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Suriye hükümetine bağlı güçlerin İdlib ilindeki ateşkes ihlali ve saldırılarının Türkiye’nin milli güvenliği bakımından ‘çok ciddi bir tehdide’ dönüştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre ikilinin telefon görüşmesinde Suriye ve Libya’daki gelişmeler ve ilişkiler ele alındı. Erdoğan görüşmede, ‘rejimin İdlib’deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının, ülkemizin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü’ ifade etti.

‘Saldırılar çözüm çabalarına zarar veriyor’

Açıklamaya göre Erdoğan, ateşkes ihlalleri ve saldırıların ‘büyük bir insani krize yol açtığını, bu saldırıların Suriye’deki çözüm çabalarına zarar verdiğini’ de söyledi.

Suriye’de Rusya’nın destek verdiği Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güçler, hafta başında İdlib vilayetinin güneyinde muhaliflere bağlı bazı kasabaları ele geçirerek Türkiye’nin Rusya ile anlaşarak İdlib’de kurduğu bir gözlem noktasını kıskaca almıştı.

Erdoğan’dan, ‘sürpriz’ Rusya ziyareti

Öte yandan AKP’nin onsekizinci kuruluş yıldönümündeki konuşması sonrasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 27 Ağustos Salı günü Rusya Federasyonu’na ‘günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği’ açıklandı.