İmamoğlu,Vakıfların musluğunu kesti !

Vakıflara aktarılan bütçelerle ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin feshettiği protokollerle 357 milyon liralık sürece ‘nokta konduğunu’ söyledi.

‘Daha işin başında olduklarını’ söyleyen İmamoğlu, “Sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz?” diye konuştu.

İBB başkanı, bir vakfa yapılmak üzere olan bir binanın maliyetinin 165 milyon lira olduğunu açıklayarak “Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç” dedi.

‘Ensar, TÜRGEV, TÜGVA…’

Belediyeden yapılan protokol feshine ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi: “Çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirliği tespit edilmiştir. Aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla protokoller iptal edilmiştir.”

‘Makam araçlarında da yol aldık’

Makam araçlarına da değinen İmamoğlu, arkadaşlarını her gün ‘silkelediğini‘ ifade ederek “Araçla ilgili kısımda da ciddi yol aldık. Ne yazık ki orada da muazzam bir israf var. Yakında sizleri çağıracağımız ve israfı gözler önüne seren bir buluşmamız olacak” diye konuştu.