ABD BİLDİĞİNİ OKUYOR

ABD, Irak’tan Suriye’nin terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye, lojistik destek amaçlı yaklaşık 200 TIR gönderdi.Terör örgütü PKK/YPG, ABD’nin DEAŞ bahanesiyle kendilerine verdiği ağır silahları Türkiye’nin olası operasyonuna karşı sınır hattı boyunca kazdığı siper ve hendeklere yerleştirmeye devam ediyor.

ABD’nin Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’ya verdiği destek sürüyor.

Terör örgütüne lojistik destek sağlayan ABD, bu kapsamda dün akşam saatlerinde, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yeni sevkiyat yaptı.
Bölge kaynaklarından alınan bilgiler, ABD’li sivil ve askeri makamların PKK terör örgütünün tünelleri imha ederek sınır hattından çekildiği iddiasının zıddına örgütün sınır boyu teyakkuz halinde olduğunu ortaya çıkardı.

Son 2 aylık dilimde PKK’ya giden silah ve cephaneler önce El Hol, Çelebiye ve Tel Baydar’da inşaa edilen silah depolarına ulaştı. Bölge genelinden elde edilen bilgiler dahilinde hazırlanan raporda, terör yapılanmasının Rimeylan, Dırbesiye, Mabede, Cevvadiye, Aynel Arab, Tel Abyat, Malikiyye, Amude, Kahtaniyye, Hofe ve Mabede cephesini 12 bin kişilik militan takviyesi ile güçlendirdiğini belirtiliyor.

YPG/PKK işgalindeki bölgelere gönderilen yaklaşık 200 TIR’da inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerleri bulunuyor.