Babacan: Türkiye’ nin 3 sorunu var;Özgürlük,Adalet ve Ekonomi

Kurucusu olduğu AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran Ali Babacan sessizliğini bozdu. Babacan, “2020’ye kalmadan partiyi kuracağız” diye konuştu. Babacan, yeni partide Abdullah Gül’ün konumunun ne olacağına ilişkin soruya da “Tarafsız Cumhurbaşkanlığı konumundan sonra da bir siyasi parti çatısı altında olmayı doğru bulmuyor” diye yanıt verdi. Babacan Ahmet Davutoğlu ile beraber hareket edip etmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı.”
Ali Babacan;KARAR GAZETESİNE verdiği mülakatta adeta yeni kuracağı partinin proğramını ve hedeflerini,ilkelerini anlattı.Babacan:Aynı zamanda insan hakları, özgürlükler, çoğulcu demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi değerler de bizim hep savunduğumuz, inandığımız değerler. Bu ilke ve değerler bizim için dönemsel bir siyasi tercih değil. Bizim ahlaki ve toplumsal hayat ideallerimiz bunlar. AK Parti ile beraber bütün bu ilke ve değerleri hayata geçirmeyi amaçladık. Bunların uygulandığı süre içerisinde çok güzel başarılar elde ettik. Türkiye dünyada çok itibarlı bir ülke oldu. Türkiye’nin uluslararası sistemdeki, uluslararası ilişkilerdeki etkisi arttı. Ve halkımızın refah seviyesi de ciddi şekilde yükseldi. Genel anlamda Türkiye’de yaşam kalitesi yükseldi. Bütün bu başarılardan sonra, Türkiye’nin şu anda içinde olduğu durum gerçekten bizi üzüyor. Ve niye bu durumda ülke diye baktığımızda da bu ilkelerden ve değerlerden uygulamada uzaklaşılmış olması bu sorunların ana kaynağı maalesef.dedi.

Babacan,”Adalet, özgürlük ve ekonomi herkesi ilgilendiriyor. Bu üç konuda da bizim samimiyetimizi insanlar biliyor. Bu sorunları çözme kapasitesinin ve niyetinin bizde olduğunu da görüyor insanlar. Niyet ve kapasite. Önce niyetiniz var mı, sonra kapasiteniz var mı? Geçmişe doğru bakın, Türkiye’nin başarılı olduğu dönemleri düşünün. Ekonomide başarılı olduğu dönemleri, dış politikada başarılı olduğu dönemleri, Avrupa Birliği reformlarında başarılı olduğu dönemleri. O dönemlerin arkasındaki, mutfağındaki ekibin tamamı bizim arkadaşımız şu anda. Bu çok büyük bir avantaj. Uygulama tecrübesi olan isimler bunlar.şeklinde konuştu.