”Bizi OYALAMAYIN ”

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, “Müzakere ve ortak çalışmalara, amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter,bizi oyalamayın ” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gaziler günü nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada ,ABD ile Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge tesisi çalışmalarına ilişkin, “Müzakere ve ortak çalışmalara, birlikte yaptığımız çalışmalara amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter” dedi.

Bakan Akar, Fırat’ın doğusunda 30-40 kilometre derinlikte, ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış güvenli bölge, barış koridoru kurulmasını amaçladıklarını belirterek , ABD’nin söylediklerini, açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Daha önce Münbiç’te, Rakka’da yaptıklarını biliyoruz, aynı şeylerin bir kez daha tekrarlanmasını istemiyoruz. Bu doğrultuda mutabık kaldığımız üzere bölgede, ABD ile hava ve kara devriyeleri icra ediyor ve üs bölgeleri kurulması için de çalışıyoruz. Müzakere ve ortak çalışmalara, birlikte yaptığımız çalışmalara, amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B planımız da C planımız da hazır.” dedi.