‘Fırat’ın doğusunu, bir kaç haftaya kadar çözeceğiz’

‘Fırat’ın doğusunu, bir kaç haftaya kadar çözeceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırı boyunca ABD ile mutabakat çerçevesinde kurulması planlanan ‘güvenli bölge’ konusunda : “Şimdi önümüzde Fırat’ın doğusu var, onu da inşallah birkaç haftaya kadar çözüm yoluna koyacağız. Sayın Trump ile bu konuyu yüz yüze tekrar ele alacağız, Fırat’ın doğusunda ne gibi adımlar atacağımızı konuşacağız,dedi.

Eskişehir AKP İl Teşkilatı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,Ancak, uygulama ile söylenenler, birbirini tutmuyor.diyerek şunları söyledi:
” Suriye’nin kuzeyinde YPG, PKK gibi terör örgütlerine eğitim veriliyorsa bizim bunu hazmetmemiz, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu bölgeye silah, mühimmat, araç, gereç Amerika tarafından gönderiliyor. Bunlar buraya niye geliyor, kiminle savaşacak bunlar? Savaşacak tek ülke var, Türkiye. bunlara sessiz kalabilir miyiz? Bize verilen sözleri nasıl yerine getireceklerini göreceğiz.

İdlib’den kaynaklanacak sıkıntıları tek başımıza üstlenmeyeceğimizi açıkça ilan ettik perşembe günü… Hep biz mi düşüneceğiz biraz da onlar düşünsün…

Ülkemizdeki Suriyelilerin 350 binini oraya yerleştirelim. ‘Bunlar çok güzel bir teklif’ diyorlar. Ama biz inşaatları üstlenelim bize mali, lojistik destek verin, 30 kilometre derinlikte 450 metrekare alana bu işi yerleştirelim, ses yok!

Bu adımı atmaya mecburuz. Güvenli bölge olmazsa bu işi aşamayız.”