Galatasaray, Malatya’ ya takıldı:1-1

Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılıların Fatih Terim yönetimindeki deplasman kayıpları ise artıyor.
Maçı ilk yarıda 23. dakikada Seri’nin kafasından kazandığı golle 89.dakikaya kadar 1-0 önde götüren Galatasaray maçın son dakikasında Gulherme ‘nin ayağından yediği golle 5. haftada 2 önemli puanıda kaybetmiş oldu.
Galatasaray, 2017-2018’in 17. haftasındaki Göztepe karşılaşmasıyla 4. kez teknik direktörlüğe getirilen Fatih Terim yönetiminde deplasmanda kötü performans sergiliyor.
.Yeni Malatya önünde çok önemli iki puan bırakan Galatasaray son iki sezonda dış sahada çıktığı 20 maçın yüzde 60’ında puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalarda sadece 8 galibiyet alabilirken, 6 yenilgi ve 6 beraberlik yaşadı. Galatasaray bu sezonun ilk haftasında Denizli’de 2-0 mağlup olurken, Kayseri deplasmanında son anda 3-2 kazanmıştı.

ASLAN SERGEN’İ GEÇEMİYOR

Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, Sergen Yalçın’ın yönettiği takımlara karşı pek de şansı tutmuyor. Sergen Yalçın’ın takımlarına karşı oynanan son 6 maçta sadece 1 galibiyet alan Galatasaray, 2 de yenilgi aldı.