“120 saat sonra burada bir tane bile YPG/PKK teröristi kalmayacak”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir programda Barış Pınar Harekatı hakkında, “120 saat sonra burada bir tane bile YPG/PKK teröristi kalmayacak. Sahada her şeyi görüyoruz, gerekeni yaparız. Bu harekatla hedefimiz Irak’ın sınırına kadar 444 km’de güvenlik endişelerimizi ortadan kaldırmaktır.” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

120 saatin sonunda burada teröristler tamamen çıkacak, güvenliği bizim askerimize ait olacak. Bu bölgede DEAŞ ile ilgili bir mesele olursa o da bizim sorumluluğumuzda olacak. Bizim görmek istediğimiz şey 120 saat sonra burada bir tane bile YPG/PKK teröristi kalmayacak. Bu YPG/PKK’lıları başka isimlerle burada bırakmaya çalışmasınlar, buradan demek isterim. Sahada her şeyi görüyoruz. Biz gerekeni yaparız. Bu harekatla hedefimiz Irak’ın sınırına kadar 444 km’de güvenlik endişelerimizi ortadan kaldırmaktır.

Cumhurbaşkanımız artık bunlarla bir yere varamayacağımızı anlayınca ilk Trump’ı aradı ve “Biz şimdiye kadar sizinle çalışmak istedik ama olmadı artık kendi başımızın çaresine bakacağız” dedi. Trump da dinledi ve “Peki DAEŞ’liler ne olacak, burada hapishaneler var, kamplar var “dedi. Cumhurbaşkanımız da, “Biz gereğini yaparız” dedi. Trump da “Tamam bizim askerimizi hedef almayın” dedi.