HARİKASINIZ ÇOCUKLAR

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 8. hafta maçında Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak liderliğini korudu.
Olivier Giroud ve Kaan Ayhan’ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kalırken grup liderliği için kritik puanın sahibi olan ve rakibine kritik puan kaybı yaşatan A Milli Takım, aynı zamanda bu sonuçla birlikte tarihinde bir ilki yaşadı.
Karşılaşmanın ilk yarısında etkili taraf, Fransa oldu. İlk 15 dakikalık bölümün ardından özellikle Kingsley Coman ve Antoine Griezmann’ın geliştirdiği üst üste ataklarla gol arayan Fransa Milli Takımı oyuncularına, ay-yıldızlıların kalecisi Mert Günok geçit vermedi.
Türkiye, ikinci devrede oyunu dengeleyerek rakip kaleye gitmeye başladı. Fransa, teknik direktörü Didier Deschamps’ın ikinci yarıda oyuna dahil ettiği Olivier Giroud ile golü bularak 1-0 öne geçti. Giroud, elemelerdeki 5. golünü kaydetti.
Milli takım, 82. dakikada kazanılan duran topta Kaan Ayhan’ın fileleri havalandırmasıyla 1-1’i yakaladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.