”Türkiye’ nin kalecisi çok iyiydi”

Fransa’da teknik direktör Didier Deschamps maç sonunda Mert’in performansını överek “Türkiye’nin kalecisi çok iyiydi” dedi.
EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda sahasında Türkiye ile 1-1 berabere kalan Fransa’da teknik direktör Didier Deschamps, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Takımın yeteri kadar ofansif bir oyun sergilediğini vurgulayan Deschamps, “Takım, yeteri kadar gol pozisyonuna girdi. Ben bundan dolayı pişman değilim. Her maç birbirinden farklıdır. Finlandiya’ya da karşı aynı taktikle oynamıştık. 4 gol atmıştık o mücadelede. Başka goller atsaydık bu soru söz konusu olmazdı, yeteri kadar fırsat yakaladık. En iyi takım, sahaya dağılmış takımdır. Sonuç önemli ve beraberlik golünü attıkları için böyle sorular ortaya çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN KALECİSİ ÇOK İYİYDİ”

Maçı kazanmak için yeteri kadar pozisyon ürettikleri ama Mert Günok’u geçemedikleri ifade eden Deschamps, “Maalesef, beraberliği yakaladılar. Bu kadar basit. Buraya kadar gerekenleri yapmıştık. Türkiye’nin kalecisi çok iyi kurtarışlar yaptı, gol pozisyonlarımız vardı. Eğer farkı açabilseydik, Türkiye’nin attığı gol beraberliğe yetmeyecekti. Türkiye ilk yarı defansif oynadı. İkinci yarı Hakan’ın girmesiyle daha atak oynamak istediler. Galibiyeti almak için elimizden geleni yaptık. Çeşitli gol pozisyonları yaratmaya çalıştık ama sonuç bu şekilde ortaya çıktı” diye konuştu.