Kılıçdaroğlu’ndan dokunulmazlık resti:KALDIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bolu kampında yaptığı açıklamada MHP ve lideri Bahçeli’ye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Bolu kampında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli dün yazılı bir açıklama yaparak “Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır” demişti. Bahçeli’ye yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ardından bugün de Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Partisinin Bolu kampında konuışan Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye”dokunulmazlığımı kaldırmak istiyorlar; kaldırmazsanız namertsiniz” sözleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

(15 Temmuz’un ardından tutuklanan askeri öğrencilerin durumu) : Haklı ile haksızı ayırmamız lazım. Eğer haklıysa hakkında dava açılmamışsa beraat ediyorsa, hakkını teslim etmek gerekmez mi? Adalet bizim gibi düşünmeyenler için de gereklidir. Askeri öğrenciler hapiste. Öğrencinin ne günahı var?

(Farklı düşünceye saygı) : Barış bildirisi imzaladı diye üniversite hocalarını içeri at. Ayakkabı kutusunda rüşvet al. Vatan toprağına galoşlu çizmeyle basmayız. Aşık Veysel’in dediği gibi kara toprağı sevdamız olarak kabul ederiz. Onlar vatandaşa hesap vermeyi asla kabul etmezler. Kul hakkı yemeyi en büyük günah olarak kabul ederiz. Bizimle onlar arasında siyahla beyaz kadar fark vardır. Biz düşünen insana saygı duyarız. Farklı düşündüler diye günlerce aylarca hapse atarlar. Bizde kibir yok, hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Onlar doğal olarak demokrasiyi de içselleştirmiş değillerdir. İktidarı ele geçirdikten sonra oradan ayrılmanın bütün yolları ararlar.

(Hamidiye Suyu’nun devlet kurumlarından alımının durdurulması) Suya parti rozeti takacaklar. Allah akıl fikir versin. İBB’yi cezalandıracağız diye. Suda ayrım olur mu? Bunlar bir de devleti yönetecekler. 63 yerde Kuran’da sudan bahsedilir. Hamidiye suyu içenler Hamidiye suyu içmeyenler. Kim yapıyor bunu? AKP’li yöneticiler. Böyle bir rezalet dünya siyaset tarihinde yoktur.

TANK-PALET’İN SATIŞINA TEPKİ

Sattılar her şeyi bir şey kalmadı. Sıra ordunun tank palet fabrikasına geldi. Bir anlaşma imzaladılar. Tank palet fabrikasının arazisinden daha büyük araziyi BMC firmasına veriyorlar. Bu arada arsa yetmiyor. Teşvik lazım diyor bana. Büyük teşfikler veriliyor. Hiçbir firmaya verilmeyen desteklerin tamamı veriliyor. Buyur tankı üret diyorlar. Arsa 2200 dönüm. Teşvik var. Ne zaman teslim edilecek 2020’de. Hazır fabrikayı bana ver burada üreteyim diyor. 20 milyar dolarlık bir fabrika istiyor. Mühendisler hazır fabrika hazır ARGE hazır. Bu fabrika kendisine tahsis edilirse tank üreteceğini söylüyor. Bunu da verdin ama diyor para yok diyor. Nereden para gelecek? Katar emirinden para gelecek. Katar emiri bana ne vereceksin diyor. Şirket yönetiminde benim söz sahibi olmak gerek diyor. Bunlar da veriliyor. MSB orduya ait tank palet fabrikası için şöyle bir formül düşünüyorlar. khk ile burayı anonim şirketine dönüştürüyorlar. Özelleştirme kararı alıyorlar. Biz kıyameti koparıyoruz. Kendi askeri sırları başka bir ülkeye verilebilir mi?

(Tank Palet devri kararnamesinin ortaya çıkarılması) : Milliyetçilik kendi vatanına kendi ordusuna sahip çıkmaktır!’Bunu yapanların dini imanı yoktur. Memleket sevgisi yoktur. Özelleştirme kanunu der ki: Milletin bilmesi esastır. İyi ki CHP var. O gizli kararnameyi bulduk. Ortaya çıkardık. Katar ordusuna bu fabrikayı tahsis ederken, neden milletten gizliyorsunuz? Kim size gizle dedi? Ben yeri geldi mi uçan kuşun kanadından haber alırım.

Beka beka diyorlardı devasa orduyu Katarlılara teslim ettiler. Özelleştirme değil diyecekler ben biliyorum. 20 milyar dolarlık fabrikayı bedava 25 yıllığına veriyorsun. Bu ihale değildir vatana ihanettir. Mal bana ait fabrika bana ait. Çalışan işçilerin masraflarını da ben ödüyorum. Sen üret bana sat diyor. Anlayan biri varsa çıksın anlatsın.

DOKUNULMAZLIK RESTİ

Bahçeli’in dün yaptığı açıklamaya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bu milletin hakkını savunacağım; rahatsızlar, beni susturmak istiyorlar, dokunulmazlığımı kaldırmak istiyorlar; kaldırmazsanız namertsiniz!”
KAYNAK:CUMHURİYET