YENİKENT AYAŞ YOLU 8 ŞERİDE ÇIKACAK

BAŞKENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’İN DÖRT BİR TARAFINDAKİ YOL GENİŞLETME, YENİ YOL AÇIMI VE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

-YENİKENT AYAŞ YOLU YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 20 İŞ MAKİNESİ VE 50 İŞÇİYLE YOĞUN BİR MESAİ HARCIYOR

-BÖLGE TRAFİĞİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATACAK OLAN PROJENİN TAMAMLANMASIYLA YENİKENT AYAŞ YOLU 8 ŞERİDE ÇIKACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafındaki yeni yol açım, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sürücülerin sürüş ve yol güvenliğini önceleyen yeni projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Ayaş Yolu yol genişletme çalışmalarını hızlandırdı.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Birçok bölgede trafiğin rahatlatılması amacıyla köprülü kavşak ve yol yapım çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, yıllardır trafik sorunun yaşandığı ve çözüm bekleyen bölgelerin başında yer alan Yenikent Ayaş Yolu’na neşter vurdu.
Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yol genişletme çalışmalarının bir an önce tamamlanması için 50 kişiden oluşan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 20 iş makinesi ile çalışarak yoğun bir mesai harcıyor.

8 ŞERİTLİ YOL
Emniyet şeritleriyle birlikte 4 gidiş 4 geliş olarak toplam 8 şeride çıkacak olan Yenikent Ayaş Yolu, bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu da azaltacak.
Yenikent başta olmak üzere Ayaş, Güdül, Nallıhan ve Beypazarı’nda yaşayan vatandaşların da kullandığı mevcut yolun 2 gidiş-2 geliş olduğunu, Sincan OSB Kavşağı ile Hasan Şahan Kışlası arasında kalan yol üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Fen İşleri yetkilileri, “2 ekskavatör, 15 kamyon, 1 loder, 1 greyder, 1 silindir ve 50 kişilik ekibimizle 7/24 çalışarak, söz konusu yol genişletme çalışmasını en kısa sürede tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İlk etapta kazı-dolgu çalışmalarına başlayacağız ve aşama aşama yolu tamamlayıp, trafik yoğunluğu açısından sorunlu bir bölgeyi daha rahatmış olacağız” bilgisini verdiler.