3. TARIM ORMAN ŞURASI BAŞLADI

15 sene sonra, Ankara Ticaret Odası Congresium’da toplandı

TÜRKİYE 3. TARIM ORMAN ŞURASI BAŞLADI

. Şura kararları ile tarım ormancılıkta, önümüzdeki 5 yıl
planlanıyor ve gelecek 25 yıllık yol haritası belirleniyor…

Haber:Halim UTLU
Türkiye’de tarımsal ve orman ürünleri üretimini arttırmak, güvenilir gıda teminini, doğal kaynakların sürdürülebilirliğini, çiftçilerin refahını ve planlı üretimi sağlayacak çalışmalar yapmak ve stratejiler geliştirmek amacıyla, 15 sene sonra toplanan 3.Tarım Orman Şurası, Ankara Ticaret Odası Congresium’da,18 Kasım’da (Bugün) başladı.
3.Tarım Orman Şurası çalışmaları 4 gün sürecek. 21 Kasım Perşembe günü, Şurada hazırlanan sonuç bildirgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak nihai toplantıda, kamuoyu ile paylaşılacak.

Tarım ve ormana dair 25 yıllık yol haritası belirleniyor

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla çalışmalara başlayacak olan III. Tarım Orman Şurası, 15 yıl aradan sonra yapacağı çalışmalarla,tarım ve ormana dair 25 yıllık yol haritasını belirliyor. Tarım ve ormana dair kısa, orta ve uzun dönem stratejileri tespit edecek olan III. Tarım Orman Şurası, Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olarak da dikkati çekiyor.
Şura tanıtım lansmanının yapıldığı 17 temmuz 2019’dan bu yana, Tarım ve Orman Bakanlığı internet sayfasında yer alan “Görüşünü Bildir” platformu, telefon mesajı, elektronik posta ve ÇKS’ye (çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı 1.6 milyon çiftçimiz ve sektörün tüm paydaşlarından şura için çeşitli öneriler geldi.

1.611 kişiden, 21 adet çalışma grubu oluşturuldu

Bakanlık internet sayfasında yer alan tarimormansurası.gov.tr “Görüşünü Bildir Platformu”na, şimdiye kadar ulaşan öneri sayısı 22.918’e yükseldi.Bu kapsamda, Cumhuriyet Tarihimizin en büyük plan proje kütüphanesi oluşturuldu. Tarım ve ormancılık alanlarının tümünü kapsayan 1.611 kişi ve 21 adet çalışma grubundan oluşan uzman komisyonlar, çalışmalarını tamamladı.
Kimi zaman çiftçi,üretici ve vatandaşımızın da bizzat katıldığı 3 aylık istişare sürecinin ardından, raporlama aşamasını sürdüren 21 çalışma grubunda, görüntülü ve yazılı iletilen bütün öneriler tek tek incelendi ve değerlendirildi..
Özelikle Tarımsal Örgütlenma Çalışma Grubunun raporu merak ediliyor.Tarım ve orman alanında kurulan binlerce kooperatif, dernek,oda,vakıf,birlik gibi sivil toplum kuruluşlarına üyelik,çiftçi ve üreticiyi çok büyük maddi ve manevi sıkıntılara sokuyor,uğraştığı işlere göre, kooperatiflere ortak veya STK’lara üye olmak zorunda bırakıyor.Sonuçta, çeşitli ödemeler ile karşı karşıya kalıyor ve bu ödemeleri yapamıyor…Tarım orman alanındaki bu karmaşık yapıya ,hatta kirliliğe, nasıl bir çözüm getirileceği merakla beleniyor..

Sonuç bildirgesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıda açıklanıyor

21 çalışma grubu, konuları ile ilgili güçlü ve zayıf yönleri ele aldı. Öncelik sırasına göre maddeler halinde hedefler ve stratejileri belirledi. Hazırlanan 21 ayrı rapor,şuraya sunuluyor.Raporlar,şurada görüşülüp tartışıldıktan sonra, oylanarak karara bağlanacak..Şura kararları ile tarım ormancılıkta, önümüzdeki 5 yıl planlanıyor ve gelecek 25 yıllık yol haritası belirleniyor.
Şurada hazırlanan sonuç bildirgesi de, 21 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda, kamuoyu ile paylaşılacak.Dolayısı ile çalışma gruplarının çalışmaları da sonlanmış ve dağılmış olacak.
Bu arada, 18 Kasım 2019 Pazartesi günü ATO Congresium’da gerçekleştirilecek olan Tarım Orman Şurası açılış toplantısı, aşağıda belirtilen frekanslardan canlı olarak takip edilebilecek.
CANLI YAYIN FREKANS BİLGİLERİ
TÜRKSAT 3A UYDUSU
Frekans : 11541
Sr. : 3703
Pol. (YATAY)Horizantel
Fec. : 8psk 5/6
Roll of : %20
Video : H264 MPEG4 HD 16.9