ÇANKAYA’DAN MERDİVENLİ YOL ATAĞI

ÇANKAYA’DAN MERDİVENLİ YOL ATAĞI

Çankaya Belediyesi ilçenin yüksek ve eğimli bölgelerinde merdivenli yol yapımına ara vermeden devam ediyor.

Çankaya Belediyesi ilçede yer alan yüksek rakımlı ve eğimli bölgelerde yaşayan vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için büyük kolaylık sağlayan merdivenli yol yapımına ara vermeden devam ediyor. İlçenin yüksek ve eğimli kesimlerinden İlkadım, Keklikpınarı, Karapınar, İlkbahar, İşçi Blokları, Kırkkonaklar Mahallelerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler merdiven basamaklarını andezit taşlarla, demir korkulukları da kromajla kaplıyor.
Beton ve Beton Elemanları Üretim Tesislerinde kendi ürettiği malzemeleri kullanan Çankaya Belediyesi bu süreçte sokakları 1578 metre andezit merdiven ile 1615 metre andezit döşeme ile kapladı. Merdivenli yollarda vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için demir korkuluk yapmayı da ihmal etmeyen Çankaya Belediyesi, merdivenli yolların kenarına 1065 metrelik demir korkuluk inşa etti.
Vatandaşların güvenliği ve rahatlığı için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Eğimli yerlerin fazla olduğu ilçemizde vatandaşlarımızın güvenliği ve rahatı için merdivenli yol yapımına ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızın sorun yaşamadan rahatça yürüyebilecekleri yollar inşa etmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
Yapı Kontrol Yıkım (1)
-ÇANKAYA’DA GECEKONDUYA YER YOK
Çankaya’da planlı ve sağlıklı yapılaşma için çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, gecekondu yıkımlarına devam ediyor. 2019 yılında yıkımı gerçekleştirilen gecekondu sayısı 134’e ulaştı.
Çankaya’da planlı ve sağlıklı yapılaşma için çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi gecekondu yıkımlarına devam ediyor. 2019 yılında yıkımı gerçekleştirilen gecekondu sayısı 134’e ulaştı.
Başkent Ankara’nın en modern yapılarını içinde barındıran Çankaya’da gecekondulara geçit verilmiyor. Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol, Zabıta, Fen İşleri ve Veteriner İşleri gibi birimlerinin koordineli çalışmalarıyla yıkım kararı çıkarılan gecekondular birbiri ardına yıkılıyor.
Nüfus artışı, hızlı kentleşme, altyapı ve planlama yetersizliği nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu olan gecekondular, yasal sürecin işletilmesinin ardından yıkılarak ilçedeki görüntü kirliliği ortadan kaldırılması sağlanıyor. Ayrıca, boş olduğu için vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek durumların da önüne geçen Belediye ekipleri, yıkımlarda mahalle muhtarlarıyla işbirliği yaparak ve vatandaşları önceden bilgilendirerek mağduriyetlerin önüne geçiyor.
2019 yılı boyunca 134 gecekondu yıkımını gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, yıkım için gerekli yasal işlemleri tamamlanmış gecekonduların yıkımına plan ve program çerçevesinde devam edecek.