YAŞAMKENTE YENİ PAZARYERİ

YAŞAMKENT PAZARYERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yeni dönem projeleri arasında yer alan Yaşamkent Pazaryeri çalışmaları hızla ilerliyor. 3 bin 450 metrekarelik alanda inşası süren pazaryerinin bu yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yeni dönem projeleri arasında yer alan Yaşamkent Pazaryerinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Taşdelen’in yeni dönemde iki pazaryeri yapımı projelerinden biri olan Yaşamkent Pazaryeri, toplam 3 bin 450 metrekare alanı kapsayacak şekilde tesis ediliyor. Pazaryerinde otopark ile park ve yeşil alan da bulunacak. Yeni pazaryerinin bu yılsonuna doğru hizmete açılması planlanıyor. Mürsel Uluç Mahallesi pazaryerinin üstünün kapatılmasını da planlayan Çankaya Belediyesi, Balgat Pazaryeri ile Keklik Pazaryerinin üstünü kapatma çalışmaları için de Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacak.

HALK İÇİN YENİ ALANLAR
Başkan Alper Taşdelen’in ilk görev döneminde pazaryerlerini sebze meyve satış alanı dışında da haftanın 7 günü işlevi olan yerler haline getirmek için başlattığı yenileme ve yeniden inşa çalışmalarında Aşıkpaşa, Esat, 100. Yıl, Huzur, Mürsel Uluç ve Cebeci pazaryerleri hizmete girmişti. Vatandaşlardan büyük bir beğeni alan ve ilgi gören pazaryerleri, hem spor yapmaya hem de sosyal ve kültürel etkinlere ev sahipliği yapıyor. Vatandaşların birlikte sosyal etkinliklerde bulunabilmelerine olanak sağlayan pazaryerlerinin haftanın yedi günü yaşayan yerler olması için birer kent meydanı haline getirdiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeniden yapılan pazaryerlerinin aynı zamanda halkın toplanma, sosyal aktivitelerde bulunma ve spor yapabilmelerine imkan tanıdığını kaydetti. Pazaryerlerinin konser, film gösterimi, milli maç heyecanı gibi etkinlikler için önemli bir işlevi olduğunu ifade eden Taşdelen, “Böyle alanları çoğaltmak için çalışmalarımız sürüyor. Pazaryeri olsun, büyük ve geniş parklarımız olsun biz bu alanda oldukça geniş bir çerçevede hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Halkımızın birlikte olmaya, rahat ve ferah bir ortamda vakit geçirmeye ihtiyacı var. Biz belediye olarak bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Spor parklarımız, pazaryerlerimiz, metraj ve içerik olarak çok büyük parklarımız bunlara örnek” diye konuştu.