BÜYÜKŞEHİR’DEN ANNELERE BÜYÜK KOLAYLIK

ANNELER MUTLU, BAŞKENT MUTLU…

-BÜYÜKŞEHİR’DEN ANNELERE BÜYÜK KOLAYLIK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN TALİMATIYLA KIZILAY, KEÇİÖREN, SİNCAN VE BATIKENT METRO İSTASYONLARINDA “BEBEK BAKIM VE EMZİRME ODALARI” AÇILDI

-İLK ETAPTA 4 NOKTADA HİZMETE GİREN BEBEK BAKIM VE EMZİRME ODALARI ANNELER KADAR BÜYÜKANNELERİ DE SEVİNDİRDİ

Başkentlilerin talep ve isteklerini dikkate alarak insan odaklı çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, annelerin hayatını kolaylaştıracak hizmetlerini sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Kızılay, Keçiören, Sincan ve Batıkent Metro İstasyonlarında “Bebek Bakım ve Emzirme Odaları” açıldı.

ANNELER İÇİN YER ARAMA DERDİNE SON
Bebeklerinin altını değiştirmek ya da emzirmek için yer bulmakta zorlanan annelere büyük kolaylık sağlayan uygulama Başkentlilerden tam not aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin annelerin özel ve acil zamanlarında bebekleriyle yakından ilgilenmeleri için açtığı bebek bakım ve emzirme odaları annelerden hatta büyükannelerden büyük ilgi görüyor.

BEBEK BAKIM ODALARI 06.00-01.00 ARASI AÇIK
Günlük yolcu kapasitesi 450 bin kişiye ulaşan metrolarda özellikle annelerin bebekleriyle vakit geçirebilecekleri özel bir oda talebini karşılıksız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu sayının artırılması talimatını da verdi.
İlk etapta Kızılay, Keçiören, Sincan ve Batıkent Metro İstasyonlarında açılan Bebek Bakım ve Emzirme Odaları, 06.00-01.00 saatleri arasında annelerin kullanımına sunuldu.
Seyahatleri sırasında metroyu kullanan hem Başkentli anneler hem de Başkent’e misafir olarak gelen annelerden büyük beğeni toplayan Bebek Bakım ve Emzirme Odaları, el havlusundan oturma koltuğuna, bebek masasından çöp kovasına kadar birçok ihtiyacı karşılayacak konfora da sahip.

ANNELER DE BÜYÜKANNELER DE MEMNUN
Başkan Yavaş’a ve emeği geçenlere teşekkür eden anneler ve büyükanneler, düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:
-Nermin Önder (54): “Çok güzel olmuş. Benim 2 torunum var. Biz de metroyla bir yere giderken bebeklerin ihtiyaçları olduğunda bu odaları kullanmaya başladık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”
-Hatice Kılıç (23): “Bebeği emzirme ve alt değiştirme durumunda büyük kolaylık oldu. Bütün metrolarda olmasını temenni ederiz. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
-Yaşa Peşmen (40): “Çocuklu anneler için çok güzel bir uygulama. Çocuk bir anda acıkıyor, altını pisletiyor, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Bunun için çok yerinde bir uygulama olmuş. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz.”
-Semiha Doğru (43): “Anneler emzirme konusunda çok sıkıntı çekiyor. Çok güzel bir uygulama olmuş. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim.”