KAR Ulaşımı aksattı

Tüm yurtta hava sıcaklığı düşerken Doğu Anadolu Bölgesi’nde yılın ilk karı yağdı. Bir çok kenti beyaza bürüyen kar hayatı da olumsuz etkiledi. Ağrı’da çobanlar sürüleriyle mahsur kalırken, Erzincan-Sivas kara yolunda ulaşım kar ve tipi nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Kasım ayının ilk gününden itibaren hava sıcaklığı tüm yurtta 4 ila 7 derce arasında düştü. Soğuk hava, batı ve iç kesimlerde yağmurla birlikte etkisini gösterirken Doğu Anadolu Bölgesi’nin büyük bölümüne yılın il karı yağdı. Erzurum, Kars, Ağrı ve Erzincan Bayburt’ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kentleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle bazı yollarda ulaşım güçlüğü yaşadı.

Erzurum güne karla uyardı
Erzurum’un Aşkale ilçesinde dün gece yarısından itibaren etkili olan yağışlı hava gece yarısından itibaren kar şekilde etkili oldu. Vatandaşlar hafta sonu kar sürprizi ile uyandılar.
Ağrı’da çobanlar sürüleriyle tipiye yakalandı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yılın büyük bölümünü kar altında geçiren Ağrı’da kar yağışı etkili oluyor. İlçe merkezine bağlı köylerde aniden bastıran kar yağışına yakalanan çobanlar, hayvanları ile birlikte zor anlar yaşadı.

Kars merkeze mevsimin ilk karı yağdı
8 ayı kış olan Kars’ta mevsimin ilk karı şehir merkezine düştü. Kar yağışının etkili olduğu kentte, yüksek kesimler tamamen beyaza bürünürken, merkeze düşen kar ise kısa sürede eridi. Kars’a kışın geldiğini beliren vatandaşlar, “Kış geldi. 11. Ay dediğiniz zaman kış demektir. Kars’ın kışı başladı.

Erzincan-Sivas kara yolunda ulaşım kar ve tipi nedeniyle güçlükle sağlanıyor
Erzincan’da etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kentin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı ve tipinin ardından Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan Geçidinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.