2019 Kadın Cinayetlerinde rekor Yılı oldu

2019: Türkiye’de son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü yıl olarak tarihe geçti.
GEÇEN YIL 455 KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ.
Yılın son cinayeti de dün Ankara da gerçekleşti.Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan erkek, boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü.
Ankara’nın Altındağ ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Dursun Ö., boşanma aşamasında olduğu Deniz Ö.’yü tabancayla vurarak öldürdü. Dursun Ö., kadını öldürdükten sonra da intihar etti.

Olay, saat 14.30 sıralarında, Altındağ’a bağlı Gültepe Mahallesi Çimenli Sokak’ta meydana geldi. Deniz Ö., bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Dursun Ö.’den boşanma kararı alıp, evden ayrıldı.

Dursun Ö. kadını tehdit etmeye başlayınca Deniz Ö., şikayetçi olup, Dursun Ö. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararına rağmen kadının peşini bırakmayan Dursun Ö., bugün öğle saatlerinde, Deniz Ö.’nün kaldığı eve gitti. Deniz Ö. ve Dursun Ö. arasında tartışma çıktı. Dursun Ö., yanında getirdiği tabancayı çıkarıp, kadına ateş etti. Daha sonra aynı silahı kendisine doğrultup, ateşledi.

Silah seslerini duyan apartman sakinlerinin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, yaptığı kontrolde, Deniz Ö. ile Dursun Ö.’nün yaşamını yitirdiğini belirledi.