ÇANKAYA PARKLARINA 370 BİN KIŞLIK ÇİÇEK

ÇANKAYA PARKLARINA 370 BİN KIŞLIK ÇİÇEK

Çankaya Belediyesi’nin kendi tesislerinde ürettiği 300 bin Menekşe, 40 bin Karanfil ve 30 bin Kasımpatı Çankaya parklarını süslüyor.

Çankaya Belediyesinin Uğur Mumcu Parkı içinde bulunan seralarında üretim ara vermeden sürüyor. Her mevsim Çankaya parklarını süslemek için üretim yapılan seralar kış aylarına uygun bitki üretimine devam ediyor. Karasal iklime sahip Ankara’da soğuğa dayanaklı çiçek ve bitki üreten Çankaya Belediyesi, 300 bin Menekşe, 40 bin Karanfil ve 30 bin Kasımpatı çiçeklerinin büyük kısmının parklara dikimini de tamamladı.
Çankaya Belediyesinin sonbaharda üretimini gerçekleştirdiği 150 bin menekşe, 40 bin Karanfil ve 30 bin Kasımpatı park ve yeşil alanlara dikilirken, ikinci etapta üretilen 150 bin menekşenin ise 70 bini ilçenin parklarına dikildi. Kalan yaklaşık 80 bin menekşenin de parklara dikilmesiyle birlikte toplam 370 bin rengarenk kışlık çiçekle Çankaya parkları kışı karşılayacak.
2019_12_13_Çevre Müdürlüğü_100. Yıl Çankaya Evi_Geridönüşüm Eğitimi (19)...
KÜÇÜK ÖĞRENCİLER ATIKLARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Çankaya Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Atık-Geri Dönüşüm Bilim Okulu” projesi üçüncü kez hayat buldu. Proje ile Noterler Birliği İlkokulu öğrencilerine geri dönüşüm konusunun önemi detaylarıyla anlatıldı.

Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Yönetim Birimi ile Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü arasında başlatılan çalışmanın üçüncüsü Çankaya Belediyesi Yüzüncüyıl Çankaya Evi’nde gerçekleştirildi. Biyoloji Eğitimi A.B.D. öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cem Gerçek’in öncülüğünde H.Ü. Atık Yönetimi Topluluğu öğrencileri tarafından verilen eğitimin üçüncüsüne Noterler Birliği İlkokulu öğrencileri katıldı.
Proje ile minik öğrencilere, atık ve geri dönüşümün ne olduğu ve önemi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılırken hazırlanan istasyonlarda da geri dönüştürülebilen atıklarla ilgili öğrenme çalışmaları bilimsel bakış açısıyla uygulamalı olarak anlatıldı.
İki saat süren eğitimlerin ardından öğrencilere “Atık Uzmanı” belgeleri dağıtıldı.