ESKİŞEHİR YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI…

ESKİŞEHİR YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI…

-DUMLUPINAR BULVARI (ESKİŞEHİR YOLU) ÜZERİNDE ÜÇ NOKTADA YAPIMI DEVAM EDEN ALT GEÇİTLERİN AÇILIŞINA SAYILI GÜNLER KALDI

-YOL ÜZERİNE KURULAN DEV LED EKRANLAR ARACILIĞIYLA KALAN SÜRE VATANDAŞLARA BİLDİRİLİRKEN, YILBAŞINDAN ÖNCE AÇILMASI PLANLANAN KONUTKENT, YAŞAMKENT VE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ALT GEÇİT ÇALIŞMALARININ YÜZDE 85’İ TAMAMLANDI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİNİN 7/24 ESASINA DAYALI OLARAK ÇALIŞTIĞI ÜÇ ALT GEÇİDİN TAMAMLANMASIYLA HEM TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK HEM DE KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve Başkentlilerin ulaşım ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni projelere imza atıyor.
Bir yandan yol bakım, yama, asfalt serimi ve kaldırım çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in birçok noktasında trafik yoğunluğunu azaltacak yeni yol açım, kavşak ve alt geçit projelerini hayata geçiriyor.
Kent trafiğine nefes aldıracak projelerinden biri olan Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) üzerinde yapımı son sürat devam eden Konutkent, Yaşamkent ve Başkent Üniversitesi Kavşakları önündeki alt geçit çalışmasında sona yaklaşıldı.

DEV PROJENİN YÜZDE 85’İ TAMAMLANDI
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından hava şartlarının elverdiği ölçüde 7/24 esasına dayalı olarak sürdürülen ve yılbaşından önce açılması planlanan üç alt geçit çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı.
Toplamda 46 bin 500 ton asfalt serim işleminin yapılacağı üç alt geçitte; aydınlatma, bordür, kaldırım, bariyer, peyzaj ve alt üst yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

VATANDAŞLAR ŞEFFAF ŞEKİLDE KALAN SÜREYİ GÖRÜYOR
Şeffaf belediyecilik anlayışı ile vatandaşları yapılan çalışmalar hakkında gerek sosyal medya üzerinden gerekse kent ekranları üzerinden bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi, üç alt geçit çalışmasında da aynı titizliği gösteriyor.
Dumlupınar Bulvarı üzerine kurulan dev led ekranlar aracılığıyla vatandaşlara açılış tarihine ilişkin kalan süre bilgisi veriliyor.

6 ŞERİTLİ ALT GEÇİTLER
Dumlupınar Bulvarı üzerinde 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşan alt geçitlerle birlikte ikişer şeritten oluşacak yan yolların açılmasıyla, trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlayacak.
Ankara-Eskişehir yolu istikametinde kesintisiz trafik akışı sağlayacak çalışmalar tamamlandığında Konutkent Kavşağı alt geçit uzunluğu 700 metre, Başkent U dönüşü alt geçit uzunluğu 460 metre, Yaşamkent Kavşağı ise 700 metre uzunluğunda olacak.