Kadınlardan BELMEK’e yoğun ilgi

EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN KADINLARIN ORTAK ADRESİ: BELMEK…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BECERİ KURSLARI İŞ SAHİBİ YAPIYOR

-YENİMAHALLE BELMEK’TE 3 BİN 970 KADINA MESLEKİ EĞİTİM VERİLİYOR

-BELMEK YENİMAHALLE TEMSİLCİSİ SALİHA BAŞTÜRK:

“SERTİFİKALARIMIZ YURT DIŞINDA DA GEÇERLİ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), Başkentli kadınlara iş kapısı olmayı sürdürüyor.
Yenimahalle BELMEK’te 35 branşta 3 bin 970 kadın kursiyere eğitim veriliyor. El becerilerini geliştirmek ve bu becerilerini mesleğe dönüştürmek isteyen kadınlar, Başkent’in birçok noktasında hizmet veren BELMEK’lerde kurs sonunda sertifika alarak hem yurt içinde hem de yurt dışında iş imkanı buluyor.

KURSLARA YOĞUN İLGİ
BELMEK Yenimahalle Temsilcisi Saliha Baştürk, kurslara yoğun ilgi olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Yenimahalle bölgemizde merkez kursumuz ile birlikte 3 çevre kursumuz daha var. Toplamda 3 bin 970 kursiyerimiz var. Merkez binamızda 38 dersliğimiz mevcut. Evde boş oturan bayanlar zamanlarını değerlendirmek amacıyla kurslarımıza katılıyor ve iş sahibi oluyor.”

BELMEK SERTİFİKALARI YURT DIŞINDA DA GEÇERLİ
Her yıl eylül ayında kayıtların başladığını söyleyen Baştürk, kursların önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Ekim ayında derslerimiz başlıyor, Haziran ayında da bitiyor. Daha sonra 2 aylık hızlandırılmış kurslarımız oluyor. Kurslarımızdan alınan sertifikalarla kadınlarımız meslek sahibi olabiliyorlar. Sertifikalarımızın yurt dışında da geçerliliği var.”

HER YAŞ GRUBUNA MESLEKİ EĞİTİM
7’den 70’e her yaş grubunun ilgi gösterdiği ve meslek sahibi yaptığı BELMEK kursları sayesinde kadınlar üretimden de kopmuyor.
Yıllarca çini sanatıyla ilgilendiğini belirten 80 yaşındaki Sevim Ay, “Kurslarımız çok iyi. Hocalarımızdan çok memnunuz. Arkadaşlarımız çok nezih” derken, annesiyle birlikte kurslara katılan 23 yaşındaki Hacer Taşdemir, “Daha önce annem ve komşumuz yazılmıştı kursa, çok anlatıyorlardı. ‘Ben neden yapmayayım?’ dedim ve kursa yazıldım. Teknikleri öğrendim artık örtü yapıyorum” diye konuştu.
Ablası ile birlikte nakış kursuna katılan Nevin Safel ise, “Hocalarımızı çok seviyorum. Eğitim de ortam da çok güzel. Herkese çok teşekkür ederiz” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.