Libya Tezkeresi için MUHALEFETİ İKNA TURU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere konusunda bilgi vermek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Çavuşoğlu’nun saat 14:00’te de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşeceği belirtildi.
CHP TEZKEREYE KARŞI
Görüşmeden sonra bir açıklama yapan chp genel başkan yardımıcısı Ünal Çeviköz ”dış politikada çok ciddi hatalar yapıldı”Türkiye nin Libya ya asker göndermesi çok tehlikeli gelişmelere yol açar,asker göndermek yerine diplomasiye ağırlık verilmelidir bu görüşümüzü sayın Bakana ilettik dedi.

Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle 27 Kasım’da işbirliği anlaşması imzalanmış, anlaşma TBMM’de onaylanmıştı. Anlaşmanın dördüncü. maddesi güvenlik ve askeri işbirliği alanlarını kapsıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Davet gelirse davete icabet eder asker göndeririz” demiş daha sonra da ‘davetin geldiğini’ belirterek tezkerenin Meclis açılır açılmaz oylamaya sunulacağını açıklanmıştı.

CHP lideriyle görüştükten sonra çıkışta kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, “CHP’yi bugün bilgilendirmiş oluyoruz. Niye tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu onlara aktardık. Tabii karar onların” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 49 vekilleriyle 2 Ocak’ta TBMM’de oylanması planlanan tezkere için lehte oy kullanacaklarını açıklamıştı.

Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklaması aracılığıyla, “Mehmetçiğin görevi sınırı korumaktır ne işi var Libya’da” tezini savunan CHP bu ülkeye asker gönderilmesine karşı çıkıyor.