Onbinlerce Suriye’li daha geliyor

Suriye’nin kuzeybatısında, hükümet karşıtı silahlı muhalifler ve Heyet Tahrir üş-Şam (HTŞ) adını alan el-Kaide’nin Suriye uzantısı el-Nusra kontrolündeki İdlib bölgesine yönelik Rusya ve Suriye hükümet güçlerinin hava saldırılarından kaçan binlerce insanın, Türkiye sınırına yöneldiği bildiriliyor.

Reuters’in haberine göre, kent sakinleri ve kurtarma görevlileri, silahlı muhaliflerin kontrolündeki Maarat el-Numan kentinden uzun bir araç konvoyunun ayrıldığı gördüklerini söyledi. Usame İbrahim adındaki bir kurtarma görevlisi, “Binlerce kişi kenti terk ediyor. İnsani bir felaket var. İnsanlar sokaklarda yürüyor, evlerinin yanında araçların kendilerini almasını bekliyorlar” dedi.

Kurtarma ekiplerinin yaptığı açıklamaya göre, gece yapılan hava saldırılarında Maarat el-Numan kentinde altı kişi, bölgedeki köylerde ise 11 kişi yaşamını yitirdi.

Saldırıların çoğunluğu İdlib’in güneyinde M-4 karayolu üzerindeki Maaret el-Numan kentine düzenlendi. Serakip ve Maaret el-Numan kasabalarına hava saldırıları dün gece ve sabah saatlerinde de devam etti.

Yerel kaynaklar, göç edenlerin çoğunlukla Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara, zeytinlik alanlara geldiğini, bir kısmının ise önceden göç etmiş akrabalarının yanına, bazı küçük grupların da Afrin bölgesine gitmeye çalıştığını bildirdi.