ÖZEL HALK OTOBÜSÜ VE ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM..

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ VE ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, ÖZEL HALK OTOBÜSÜ (ÖHO) VE ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇ (ÖTA) SÜRÜCÜLERİNİN VATANDAŞ İLE ETKİLİ İLETİŞİM KURABİLMESİ İÇİN SEMİNER DÜZENLEDİ

-ÖHO VE ÖTA SÜRÜCÜLERİNE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMİ PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN TARAFINDAN VERİLDİ

-BUGSAŞ A.Ş’NİN DÜZENLEDİĞİ “STRES YÖNETİMİ, ÖFKE KONTROLÜ VE İLETİŞİM BECELERİLERİ EĞİTİMİ”NE İSE GENEL MÜDÜRLÜK VE AŞTİ ÇALIŞANLARI KATILDI

Büyükşehir Belediyesi, Ankara Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) Esnaf Odası ile Sınırlı Sorumlu Şehir İçi ve Mücavir Alan Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi iş birliğiyle vatandaş memnuniyetinin artırılması için Özel Halk Otobüsü (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araç (ÖTA) sürücülerine, “Kişisel Gelişim Eğitim Semineri” verdi.
EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı, Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ve ÜSTÜN ÖKMENProf. Dr. Üstün Dökmen tarafından verilen seminerde; sürücülere vatandaşlarla etkili iletişim kurma, motivasyon teknikleri, stres ve öfke kontrolü ile nezaket kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.

AMAÇ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK
Toplu taşıma araçlarında hizmet kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen seminer programına, EGO şoförlerinden sonra ÖHO sürücüleri de dahil edildi.
Özel Halk Otobüsü şoförleri ile Özel Toplu Taşıma Araç sürücülerinin motivasyonlarını güçlendirmek kadar vatandaşların isteklerini de dikkate aldıklarını belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Alo 153 Mavi Masa’ya gelen talep ve şikayetlere önem verdiklerini şu sözlerle anlattı:
“Toplu ulaşımda verilen hizmetlerin iyileştirilmesi için yoğun çalışma içindeyiz. Belediyemiz çağrı merkezi Alo 153 Mavi Masa başta olmak üzere tüm iletişim kanallarından gelen istek ve şikâyetler belediye yetkililerince değerlendirilerek gereği yapılmaktadır. Bu kapsamda özellikle Özel Halk Otobüsleriyle ilgili olarak vatandaşlara kaba davranmak, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza karşı hoş olmayan tavırlar sergilemek gibi şikayetler geliyor. Değerli arkadaşlar araç kullanırken, o vatandaşın yerine kendinizi koymanızı istiyorum. Eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanız olabilir.”

BÜYÜKŞEHİR EĞİTİMLERDE FARK YARATIYOR
Uzun yıllardır psikoloji ve kişisel gelişim üzerine eğitim veren akademisyen ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, 500 ÖHO sürücüsüne verdiği interaktif eğitimde önemli paylaşımlarda bulundu.
Tiyatro oyunuyla anlatımlarını destekleyen Dökmen, sadece sürücülerin değil vatandaşların da eğitilmesi gerektiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi sürücülerin eğitimi için bu seminerleri düzenliyor fakat halkın da eğitilmesi gerekiyor. Herkesin kurallara uyması gerekir. Saldırgan olmamamız gerekir. Lisan-ı münasiple konuşacağız. Bunu sürücüler de öğrenmeli, vatandaşlar da” dedi.
Eğitime katılan Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise, “Özellikle hoca seçiminde Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği özen son derece önemli. Üstün Hoca’yı arkadaşlarımız dikkatle dinlediler. Umarım istediğimiz verimi alacağız ve sahada faydalarını göreceğiz. EGO Genel Müdürlüğümüze, daire başkanlıklarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte şikayetleri azaltıp, yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.
Sınırlı Sorumlu Şehir İçi ve Mücavir Alan Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Özdemir de, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş olmak üzere bu önemli eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız eğitimi mutlak suretle vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmete yansıtacağız” değerlendirmesinde bulundu.

BUGSAŞ A.Ş.’DEN ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyesi tüm birimlerinde eğitim atağı devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUGSAŞ A.Ş çalışanlarına yönelik eğitim programına imza attı.
BUGSAŞ A.Ş Halkla İlişkiler Ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Genel Müdürlük ve AŞTİ çalışanlarını kapsayan “Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü ve İletişim Becerileri” konulu eğitim programına yoğun katılım sağlandı.
AŞTİ Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun tarafından verilen eğitimde; stresle başa çıkma yöntemleri, beden dili kullanımı ve protokol kuralları tek tek anlatıldı.
BUGSAŞ’ta güvenlik görevlisi olarak çalışan Orhan Özbek, “Bizim için oldukça faydalı olan eğitimlerin devamını bekliyoruz” derken, Santral Operatörü Cihad Kaya, “Sunulan bu eğitimle bilmediğimiz konuları öğrenmiş olduk” diye konuştu.
Kurumların çalışanlarına eğitim desteğinde bulunmasının ve doğru iletişimin önemine dikkat çeken Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ise, “Özellikle gece çalışan, vardiyadan çıkan arkadaşların çoğunluğu buradaydı. Yorgun olmalarına rağmen aktif olarak eğitime katıldılar. Bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.