”Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nda,” Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi Açılışı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni’ne konuştu. Erdoğan konuşmasında Kanal İstanbul ile ilgili yapılan eleştirilere sert yanıt vererek “Birileri ‘Yapamazsınız’, ‘Yaptırmayız’ diyorlar. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar. ‘Biz iktidara geldiğimizde sizin bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz’ diyorlar. Yahu sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet size bu ülkede iktidar vermez. Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağacınız yok. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz” ifadelerini kullandı.Kanal İstanbul projesi hayata geçecek. Birileri Kanal İstanbul projesini yaptırmayız diyor daha şimdiden müteahhitlere tehditler savuruyor.
Erdoğan şunları söyledi:
Sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki…

Bu millet bu ülkede size iktidar vermez. Siz yapılacak her şeyin önüne dikilen bir anlayışsınız. Dikili ağaçları söken bir zihniyetsiniz.

Bunlar gezici. Biz ise 1 günde 11 milyon fidan ve ağacı diken bir iktidarız farkımız bu.

Bir İstanbul boğazımız var. Siz Independent olayını unutuyor musunuz. Hepsinden öte Montrö anlaşması Türkiye’ye kazandırmıştır ne kaybettirmiştir. Bunu hiç düşündünüz mü?

Bunlara sorsanız Marmaray da , Yavuz Sultan Selim köprüsü de, Osmangazi köprüsü de olmazdı.