CHP BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2.500 TL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır, Suriye, Libya politikasının ciddi bir sorun olduğunu belirterek Türkiye’nin dış politikasına yönelik 4 eleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu.
Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok. Ekonomide tam bir felaket var. Mutfakta yangın var. Devleti yönetinler ise bunu deyince kızarlar. Kişiler haklarını aramak için yargıya başvurduklarında hakim saraya bakıyorsa orada bir sıkıntı vardır. Demokrasinin olmadığı yerde birikim de çözüm de beklemiyoruz. diye konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ekonomide tam bir felaket var. Mutfakta yangın var. 17 tek yılda yöneteceksiniz Türkiye üretecek diyeceksiniz ve milyonlarca işsiz yaratacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir insanın işsizlik nedeniyle kendini yaktığı görülmemiştir. Ama bizde görüldü. 17 yıl sonra Borçlar Genel Müdürlüğünü kurmak zorunda kaldılar.

Eğitimde bilimi unutan bir ülke konumuna geldik. Eğitimin bir sınıf atlama aracı olduğunu artık herkesin bilmesi lazım. Özel okullarda patlama var çünkü devlet okullarına güvenmiyorlar..

Dış politikanın ülkenin çıkarlarına göre inşa edilmesi gerekir. Dış politikada iktidar muhalefet olmaz. Dışişleri Bakanlığını tamamen devre dışı bırakırsanız farklı bir tablo ile karşılaşırsınız. Mısır, Suriye, Libya politikası ciddi bir sorun. Dış politika verdiğimiz önerileri kabul etmiyorlar.
CHP BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2.500 TL
Asgari ücret 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar.
2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmalı dedik. 2 bin 324 lira olarak belirlediler. CHP’li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz.