”ARTIK SABRIMIZ TAŞTI”

Gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç.”Artık sabrımız taştı bu npktaya gelmek istemezdik TFF yanlış yolda” dedi.
Ali Koç’un sarı lacivertli takımın kamp yaptığı Antalya’daki otelde düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

İyi bir kamp dönemi geçirdik. Sezonun ikinci yarısı için faydalı bir kamp olduğunu hocamız bize iletti. Algı operasyonları yapılıyor. Bazı rakiplerimizin bizi hedef alan açıklamaları var. Bugün benim için önemli olan sizin sorularınıza cevap verebilmek. Önemli olan kamuoyunu aydınlatabilmek.

”TAHKİMİN ALDIĞI KARARLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Yeni olan, TFF’nin, UEFA benzeri bir FFP’yi kendisine uygulaması. UEFA’nın FFP’si işleseydi ülkede, bir adım öteye gitmemiz gerekmeyecekti. FFP’nin meyve vermediği, kulüplerin tam tersi yönde gittiği yegane ülke bizimki. Tahkim’in aldığı kararlar ve bunun bazı medyalarda ele alınış şekli gerçeği yansıtmamaktadır.

”ARTIK SABRIMIZ TAŞTI, BU NOKTAYA GELMEK İSTEMEZDİK”

Adil rekabet istediğini söyleyenlerin aslında nasıl adil bir rekabet içinde olmadığını dilim döndüğünce anlatayım. Artık sabır taşımız çatladı. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Artık Türk futbolunu sporunu değil, kendi kulübümün çıkarlarını korumak zorundayım. Açıklamalarımı inşallah bazı kanallar sonuna kadar verirler.

”FAİZDEN EN AZ ETKİLENECEK KULÜP BİZİZ”

Biz faizler konusunda bir itirazda bulunduk, Beşiktaş da bizim gibi etti. Bu arada 18 kulüp içinde faiz meselesinden en az etkilenecek kulüp de biziz çünkü bizim borcumuzun %80’i döviz kuru üzerinden. Tahkim Kurulu’na yaptığımız açıklama Fenerbahçe’nin harcama limitlerini arttırmak ile ilgili değildi. Takım harcama limitlerinin hesaplanma yöntemine itiraz ettik. Yarın devletimiz bir çalıştay düzenleyecek. Önümüzdeki 3 günde bazı konular ele alınacak. Türk futbolunda rekabet hırsıyla gözlerini bürümüş şekilde açıkla yapan insanlar nasıl Türk futboluna katkı sağlayacak?