Bahçeli 6 Ay sonra MHP grubunda konuştu

Sağlık sorunu nedeniyle altı aydır TBMM de grup toplantısı düzenleyemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün ilk kez kürsüye çıktı. “Düşmemizi bekleyenler daha çok bekleyeceklerdir” diye seslenen MHP lideri, “Biz ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık, vakti saati geldiğinde de ülkücü olarak öleceğiz” dedi.

Sağlığı üzerinden spekülasyon yapanlara sitem eden Bahçeli şunları söyledi: “Düşmemizi bekleyenler daha çok bekleyeceklerdir. Yürek yemedilerse yiyecekleri kurt pençesiyle titreyip, kendilerine gelip arkalarına bakmadan kuytu yerlere saklanacaklardır. MHP üzerinde hesap yapılmaz. Sağlığım üzerinden spekülasyona yeltenenler kötü temennilerini şifreli mesajlarla servis edenler bilsinler ki biz şer kişilere değil edepli gönüllere bakarız.”

Ecel aman verdiği müddetçe partisinin başında olacağını dile getiren Bahçeli, kimsenin milliyetçi cepheyi yıkamayacağının altını çizerek şöyle devam etti: “MHP’ye ölüm fermanı yazanlara unuttukları bir hususu hatırlatayım. Davamız hak, hakikat davasıdır, biz Türkiye sevdalısıyız Allah birliğimizi bozmasın.”

Bölgenin huzursuzluk içinde olduğunu, petrol için daha fazla insanın ölüme terk edildiğini söyleyen Bahçeli, “Kasım Süleymani’nin öldürülmesi, 176 yolcu taşıyan uçağın düşürülmesi, Suriye’de yaşananlar hepsi kaygı verici” dedi.

‘Türkiye doğru zamanda doğru politikayla pozisyon aldı’

Rusya ve Türkiye’nin çabalarıyla Libya’daki uzlaşma çabalarının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Bahçeli, TANAP ve TürkAkım projelerinin Türkiye’nin elinin güçlendirdiğini savundu. Libya’da Birleşmiş Milletlerin de tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle yapılan anlaşmanın yerinde olduğunu söyleyen MHP lideri, ‘Türkiye doğru zamanda doğru politikayla pozisyon aldığını’ vurguladı.

Libya’ya asker göndermeyi öngören tezkerenin kabulününü ‘düşmanları çatlattığını’ söyleyen MHP lideri, ‘Evet’ oyu vermeyen CHP, HDP, İP, SP’yi ve diğer partileri eleştirdi.