BÜYÜKŞEHİR’DEN ELAZIĞ’A YARDIM KONVOYU…

BÜYÜKŞEHİR’DEN ELAZIĞ’A YARDIM KONVOYU…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, ELAZIĞ’DA MEYDANA GELEN VE ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN DEPREM SONRASI ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİ İLE GIDA YARDIMININ YOLA ÇIKMASI TALİMATINI VERDİ

-İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI’NA AİT 3 KARAVAN, 1 ÇOK MAKSATLI KURTARMA ARACI, 1 KURTARMA ARACI, 1 KOMUTA OTOBÜSÜ, 2 ADET HİZMET ARACI, 3 K9 KÖPEĞİ VE 1 K9 ARACI OLMAK ÜZERE TOPLAM 9 ARAÇ VE 40 PERSONEL ELAZIĞ’A GÖNDERİLDİ

-12 BİN KAPASİTELİ HALK EKMEK SEYYAR FIRINININ DA YOLA ÇIKTIĞI YARDIM KONVOYU İÇİNDE GÜNLÜK ÜÇ ÖĞÜNDE 5 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK HİZMETİ SAĞLAYACAK BELPA VE EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MUTFAK EKİPLERİ DE BULUNUYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ:

“VALİLİKLERLE VE BELEDİYELERLE İRTİBAT HALİNDEYİZ. TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK İÇİN HAZIRIZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem sonrası tüm imkanlarını seferber etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla arama ve kurtarma ekipleri hazırlandı. Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı Elazığ’a gönderildi.

40 ARAMA VE KURTARMA PERSONELİ BÖLGEDE
Depremin meydana gelmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin olmak üzere depremden etkilenen illerin belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdi.
İlk etapta toplamda 9 araç ile birlikte 40 personelin bölgeye hem havayolu hem de karayolu ile sevki yapıldı. Deprem bölgesine ulaşan ekipler, arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.
EPFj3luWsAAaFoO
GIDA YARDIMI DA VAR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem sonrası yaptığı açıklamada, gıda yardımlarının da hazırlandığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Seğmen Su tarafından bölgeye su sevki yapılırken, Halk Ekmek Fabrikası’nın hazırlıklarını tamamlamasının ardından 12 bin kapasiteli Halk Ekmek Seyyar Fırın aracı da Elazığ’a gönderildi.
Deprem bölgesinde günlük üç öğünde 5 bin vatandaşa sıcak yemek hizmeti sağlamak üzere ayrıca BELPA ve EGO Genel Müdürlüğü mutfak ekiplerinin araçlarla gönderildiği bilgisini veren Başkan Yavaş, “İlk andan itibaren valiliklerle ve belediyelerle irtibat içindeyiz. Battaniyeden gıdaya tüm ihtiyaçları karşılamak için ekiplerimizle birlikte hazırız” dedi.