Corona virüsü vakalarının 6 bini aşabileceği duyuruldu

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü vakalarının 6 bini aşabileceği duyuruldu.

Bloomberg’in haberine göre bilim insanları virüsün yarasalarda bulunabileceği görüşünde.

Yetkililer, ülkede 500’den fazla kişiye bulaşan virüsün daha fazla yayılmasını engellemek amacıyla kentin karantina altına alındığını açıkladı.

Ayrıca resmi devlet televizyonundan yayınlanan açıklamada da Wuhan kentinde toplu taşımaların iptal edildiği ve dış hatlara uçuşların askıya alındığı bildirildi.

Aşı ve Bağışıklama İçin Küresel İşbirliği İttifakı (GAVI) tarafından yapılan açıklamada son dönemlerde Çin’de ortaya çıkan Corona virüsüne karşı aşı geliştirilebilmesi için en az bir yıl gerektiğinin altını çizdi. GAVI Ceo’su Seth Berkley, DPA’ya yaptığı açıklamada virüsün risk derecesini değerlendirmenin zorlaştığına işaret ederek “Ancak iyi haber şu ki bilim insanları virüsün genetik kodunu çözerek yayınladı. Bu, dünyadaki birçok kuruluşun bir virüs karşıtı aşı geliştirmeye başlamasını sağladı” diye konuştu.

Epidemiyolog Berkley, Corona virüslerine karşı aşı geliştirmenin sıtma ve HIV gibi hastalıklara karşı aşı geliştirmekten çok daha kolay olduğunu duyurdu. Bununla birlikte yeni aşı denemelerine başlanmasının birkaç ay süreceğine işaret eden Berkley, Corona virüsüne karşı kullanıma hazır bir aşı geliştirilmesinin en az bir yıl süre gerektirdiğini ifade etti.

Berkley, virüsle enfekte olduğu kanıtlanan vaka sayısının artmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Hastalık ilk olarak geçen aralık ayında ortaya çıkmıştı.

GAVI tarafından yapılan açıklamada bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek için dünya çapında faaliyetlerin sürdüğüne işaret edildi. Ülkelere ve sağlık kurumlarına bu hastalıklar konusunda tavsiyelerde bulunulduğu bildirildi.

GAVI kısa bir süre önce Alman hükümetinden gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların korunmasını güçlendirmek ve aşılara erişimini artırmak için 700 milyon euro tutarında mali yardım istemişti.

Kaynak:Pekin/Şarku’l Avsat