Bunlar da Depremin Melekleri !

Elazığ’daki 6.8’lik depremde yıkılan binaların enkazından arama kurtarma çalışmaları UMKE, AFAD ekipleri ve hassas burunlu eğitimli köpekler eşliğinde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarına hassas burunlu eğitimli köpekler de katıldı.
TARÇIN DA TERKEDİLMİŞTİ
Tarçın da Elazığ depreminin maskotlarından biri oldu.Adeta DEPREMİN MELEKLERİ .Aslında Tarçınında acıklı bir hayat hikayesi var.O Enkaz görüntülerindeki köpeğin bir hikayesi var ve o hikayeyi sizlerle paylaşma gereği duyuyoruzindirdeprem de köpekler

Adı Tarçın iki yıl evvel bir ailesi vardı. Çocuklarından ayırmıyorlardı Tarçın” ı .Birkaç komşuyla çocuklarına atılıyor bahanesiyle sorunlar yaşamaya başladı.O çok sevdikleri Tarçın apartmanda istenilmedi ve aile onu yanlarından ayırmak zorunda kaldı. Maalesef hayvan koruma kanunu o dönemlerde de yeterli değildi .Uzunca süre aile arayışından sonra koku alma duyusu gelişmiş olan yönergelere uyumlu Golden cinsi Tarçın en güvenilir yere devlete teslim edildi . Şimdi jandarma insan ve bomba aramada eğitim görerek devlet korumasında görev yapıyor .24 saattir de Elazığ”da göçük aramasında ekiplere yardımcı oluyor. Hayat kurtarıyor .Allah onları başımızdan eksik etmesin inşallah.