Erdoğan’ dan YATAY MİMARİ uyarısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kentleşmede dikey mimariye karşı olduğunu bir kez daha ifade ederek, “Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz” dedi ve geç kalmadan yatay mimariye yönelik adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Ankara’da düzenlenen şehir ve güvenlik sempozyumunda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin yaşadığı dönüşümden şehirlerimiz nasibini aldığını belirterek, “Büyük yatırımlarla fiziki bakımdan ilerledik” dedi.

Salondaki belediye başkanlarına şehirleşmede inşaatların inşa ve ihyasında “Seçimde ne olur” kaygısıyla taviz vermemelerini öğütleyerek şöyle devam etti: “Küçük hesaplar yaparsak şehirlerimize ihanet etmiş oluruz… Kibrit kutuları gibi dikilmiş binalarla bir yere varamayız. Geçmişimize, medeniyetimize yakışan binalarla adım atmalıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de bir dönem belediye başkanlığını da yaptığı İstanbul’a ‘ihanet edildiğini’ söyleyerek “Buna ben de dahilim” demişti.

‘Güvenlik için yeni fikirler geliştirilmeli’

Şehirlerin güvenliğinin sadece kolluk güçleriyle çözülecek durumda olmadığının da altını çizen Erdoğan yeni fikirler geliştirilmesi gerektiğini savundu.