HAYAT KURTARAN EĞİTİMLERE DEVAM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HAYVANLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI VATANDAŞLARDAN GELEN YOĞUN TALEP ÜZERİNE “HAYVANLARDA İLK YARDIM EĞİTİMİ”NİN İKİNCİSİNİ 25 OCAK CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLEYECEK

-ÜNİVERSİTELERDEN STK’LARA TÜM HAYVANSEVERLERE AÇIK OLACAK ÜCRETSİZ EĞİTİMDE, ACİL DURUMLARDA HAYVANLARA NASIL MÜDAHALE EDİLECEĞİ TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK ANLATILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısıyla, Başkent’te ilk kez “Sokak Hayvanları Çalıştayı” düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, hayvanlara yönelik farkındalık çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilki 23 Kasım tarihinde gerçekleştirilen “Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimi”nin ikincisi Başkentlilerden gelen yoğun talep üzerine 25 Ocak Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında ANFA Altınpark Fuar Alanı B Salonu’nda düzenlenecek.

HAYAT KURTARAN EĞİTİMLERE DEVAM
Acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edileceği ile ilgili hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek eğitime; Üniversitelerden Sivil Toplum Kuruluşlarına tüm hayvanseverler ücretsiz katılabilecek.
Vatandaşları hayvan hakları konusunda hem bilinçlendiren hem de hayat kurtarmaya yönelik düzenlenen “Hayvanlarda İlk Yardım Eğitimi” ile her canlıya saygı duyulması ve toplumsal farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

YOĞUN KATILIM
Uzmanlar eşliğinde verilecek ilk yardım eğitiminde; hasta, yaralı ve zor durumda kalan hayvanlara acil durumlarda veteriner hekim gelene kadar ilk yardım konusunda neler yapılabileceği ve hayvanlara en doğru yaklaşımın nasıl olması gerektiği konuları detaylı olarak anlatılacak.
7’den 70’e herkese açık eğitime katılmak isteyenler başvurularını, 24 Ocak Cuma günü saat 17.00 mesai bitimine kadar “www.ankara.bel.tr” internet adresinden yapabilecek. Hayvanseverler ikinci eğitim konusunda ayrıca “(0312) 507 22 53 ya da 507 27 58” numaralı telefonu arayarak bilgi alabilir.