”Şimdi söylediğim noktaya geldiler”

Partisinin Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsizliğin ne olduğunu bilmiyorlar. Fatularalarını ödeyemiyorlar. Baba çocuğuna harçlık veremiyor. İşsizliğin nasıl bir sosyal felaket olduğunu bilmiyorlar” dedi.
SURİYE VE LİBYA KONUSUNDA DEFALARCA İKAZ EDİP SÖYLEDİM,SORUNLARI DİPLOMASİ İLE ÇÖZÜN ESAD LA GÖRÜŞÜN,LİBYA DA BM Yİ GÖREVE ÇAĞIRIN diye ama beni işi bilmemekle suçladılar şimdi dediğimiz noktaya geldiler diyen Kılıçdaroğlu,”Hükümetin izlediği Suriye politikası bize ne avantaj sağladı. Bir Allah’ın kulu desin ki bu hükümetin dış politikası bize böyle faydası oldu. Milyonlarca insanın açlıktan nefesi kokuyor, 40 milyar doları Suriyelilere harcadık. Toprağımızı IŞİD’e bırakıp kaçtık. Erdoğan geçenlerde İdlib’den yeni kardeşlerimiz gelecek, hepsini saraya al. 1 milyon kişiden söz ediyorlar. Beni ziyarete gelen yetkiliye sordum siz bunları tutabilecek misiniz? Verdiği cevap: 1 milyon kişiyi kim tutabilir?
Libya’yla bir anlaşma yaptılar. O anlaşma bizim için önemliydi ve bizde ona “Evet” dedik. Ayrıca şunu da söyledik; Libya’da Suriye’deki gibi bir politika izlemeyin. Türkiye Cumhuriyeti, bir yerde çatışma varsa, çatışmadan yana taraf olmamıştır. Daha yukarıda kalarak taraflar arasındaki sorunları çözmüştür. Mısır’ı düşman ilan ettik, Hafter’i düşman ilan ettik. Şimdi söylediğim noktaya geldiler, Beşşar Esad’la görüştüler.
Diplomaside son 7-8 yıl içerisinde en doğru tavrı ve söylemi gerçekleştiren tek parti CHP’dir. Bunu “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışından aldık. ”dedi.