YENİ DEPREMLERE HAZIR MIYIZ ?

Türkiye, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, korkutan bir haber de Manisa’dan geldi. ‘Son dakika’ haberine göre; Manisa Kırkağaç’ta AFAD’ın ölçümlerine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak veriyor. Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi’nde 23 Ocak’ta yaşanan depremde hasar gören bir binanın yıkıldığı öğrenildi.

BAŞKA CANLAR YANMADAN TÜM TÜRKİYE DE KENTLER DEPREME HAZIRLANSIN KAMPANYASI BAŞLATILDI

Ülkemiz bir deprem kuşağında ve her yıl farklı şiddetlerde deprem oluyor. Bu depremlerde can ve mal kayıplarımız oluyor.
Son Elazığ depremi ile birlikte, deprem için yeteri kadar ciddiyetle hazırlıklı olmadığımız bir kez daha ortaya çıktı.
smail Gökdayı, kampanyasını bu muhataba yönelik başlattı: TBMM. Şu ana kadar 2.216 imza topladı.Bu kampanyayla yetkilileri, bir daha deprem olmadan, başka canlar yanmadan ivedilikle aşağıdaki önlemleri almaya çağırıyoruz. Ülke olarak en büyük önceliklerimizden biri bu olmalı.
Deprem fay hatları üzerindeki yerleşimlerin daha güvenli alanlara taşınması,
Konut ve kamu binalarının güçlendirilmesi,
Deprem ve diğer doğal afetlere karşı önlem ve ölçüm mekanizmalarının güçlendirilmesi,
Deprem öncesi okullarda afet güvenliği etkinliklerinin artırılması,
Deprem ve afetlere yönelik erken uyarı sistemlerinin kurulması,
Tüm medya organlarında zorunlu afet güvenliği yayınlarının yapılması,
Özellikle büyükşehirlerde görsellik için harcanan paraların afet güvenliği ve sürdürülebilir kent sistemi için harcanması için düzenleme ve uygulamaların yapılmasını tüm belediye başkanları, TBMM milletvekilleri, ilgili bakanlıklar tarafından yerine getirilmesi için zaman kaybedilmeden çalışmalara başlanılmasını bekliyoruz ve şiddetle talep ediyoruz.