“Devleti FETÖ’ye teslim eden kişi Erdoğan’dır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumun raporunda ‘FETÖ’nün devletin kılcal damarlarına sızdığına dair ifadeler olduğunu anımsattı. CHP lideri, “Burada tek tek Bilal’e anlatır gibi anlatacağım” diyerek 20 soruda ‘FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladı:

Devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar? Buralara terör örgütünün elemanlarını, devletin en mahrem yerlerine yerleştirenlere FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz.
Bir yere eleman atama yetkisi herkese ait olur mu? Olamaz. Devletin kılcal damarlarına FETÖ’nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ’nün siyasi ayağı denir.
Bu elemanları siyasi partiler yerleştirebilir mi? Yerleştiremez.
İktidardaki parti bu atamaları yapma konusunda madem ki tek yetkili. İktidardaki parti devletin kılcal damarlarına yerleştirirken “Ben bunların dürüst olduğunu sanıyordum, devlete ihanet etmeyeceklerini sanıyordum” diyebilir mi?
FETÖ’nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor mu? CIA’yle olan bağlantısını 1991’de bu ülkenin namuslu bürokratları saptadı.
Sadece 1991’de mi MİT rapor hazırlamıştır? Hayır. Eski müsteşar Şenkal Atasagun’un yaptığı açıklamadan sanayide, eğitimde kontrolü elde tuttuklarına dair ifadeler var.
FETÖ’yle ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu? Hayır. Emniyet, jandarma istihbarat teşkilatı da FETÖ’yle ilgili istihbaratı düzenli topluyordu.
FETÖ’nün terör örgütü olduğuna dair Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) bir tespit yapıldı mı? Evet yapıldı. 2004 yılında başbakanken. İçerideki ve dışarıdaki faaliyetleriyle ilgili önlem alınması, bir eylem planı yapılması önerildi.
MGK kararı hakkında dönemin hükümeti ne yapmıştır. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, kendisi de toplantıya katılıp imza attı. O zamanki bir tutanakta şu dört madde yer alıyor: 1- Konu başbakana iletildi. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdi. 2- Bakanlar kurulunda imzaya açılmadı. 3- Konudan MGK’ya katılan bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı. 4- Toplumsal ve siyasi riski hükümet adına sayın başbakan üstlendi. FETÖ’nün siyasi ayağı kim? 15 Temmuz’da şehit olanlar, gazi olanlar adını kim? Ben biliyorum neler söyleyeceğini, bağıracağını. Bağırdığında benim susacağımı sanıyor. İstediğin kadar bağır. Ben bu millete gerekirse elime borazan alıp doğruları söyleyeceğim. Erdoğan, “Bu yönde ilerleyebileceğini göremedik” diyor. Yani kendi imzasını inkar ediyor.
MGK’nın bu kararına rağmen FETÖ’nün devletin kılcal damarlarına yerleştirilmeye devam etti mi? Evet, iç işleri bakanlığına, emniyete, MİT’e, YÖK’e en hassas noktalara FETÖ elemanlarını yerleştirmeye devam ettiler.
FETÖ’nün yürütme organının yetkisini aşan atamalarını kim yaptı? Müsteşar atamak gibi şeyler yürütme organına ait, ama aşan talepler için yasa çıkarılmalı. TBMM atamalar için araç olarak kullanıldı. Yasayla kitleler halinde devletin kılcal damarlarına atandılar. Yargıtay’a 160, Danıştay’a 51 kişi atandı. Bazen de Kanun Hükmünde Kararname yetkisi aldılar. Bu yasalar çıkarken biz kavga verdik? Başbakan kimdi?
Atamalar sadece Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Terfi sürelerini düşürerek kendisinin yandaşı olmayan generalleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dışına çıkardı. Albayların general olmak için bekleme süresi düşürüldü. İşte bunları yapan kişi siyasi otoritedir.
Kimdir bu siyasi otorite? FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.
FETÖ ne zaman kendisini devletin tak hakimi olarak görmeye başladı? Anayasa değişiklikleri örgütü devlet içinde çok ileri taşıdı.. 2010’dan itibaren. O anayasa değişikliklerine biz karşı çıkıyorduk. Bunlar destek veriyordu.
17-25 Ararlık’ta söz konusu olan rüşvetin, alınan paraların tamamı doğrudur. Bana dava açtı şimdi avukatımı FETÖ’den içeri almaya çalıştı.
Hatay’da valilik binasının önünde “Çocuklarım aç. İş istiyorum anlıyor musunuz” diyerek kendisini yakan Adem Yarıcı’nın ölümünden duyduğu üzüntüyü anımsatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bir baba için çocuklarının aç olmasının ne demek olduğunu Saray sosyetesi biliyor mu acaba? AKP’nin Ağrı belediyesindeki meclis üyesinin siyasi manevra olarak değerlendirdi biliyorsunuz… Senin karnın tok, köşeyi döndün biliyoruz. Bari ahlaksızlık yapma.”
Kaynak:Diken .com.