KAR YOLLARI KAPADI

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde bugün kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.
Hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.
KAR YOLLARI KAPADI
Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı yüzünden ulaşımda ciddi aksaklıklar meydana geliyor.
Bölgede önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Polisevi mevkilerinde kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaşırken, Karayolları ekipleri güzergahtaki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.
Yoğun kar yağışı, Burdur- Antalya yolunun Kurna rampalarının, Antalya’ya gidiş ve geliş iki yönlü olarak trafiğe kapanmasına neden oldu. Yolun kapanmasıyla yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri ve trafik ekipleri yolu trafiğe açabilmek için yoğun çaba harcıyor.
Antalya -Konya ve Aksaray arasında da ulaşımın güçlükle sağlandığı ve sürücülerin dikkatli olmaları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.