” Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sözlerine sert tepki geldi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiliz The Guardian’a skandal açıklamalarda bulundu. Federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceği savunan Akıncı, Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirtirken, Türkiye’ye bağlanma ihtimalini ‘korkunç’ olarak niteledi ve Ankara’ nın Hatay gibi Kıbrıs’ ı da yutmasına izin vermeyeceğiz demişti.
Mustafa Akıncı,nın bu sözlerine siyasilerden ve vatandaşlardan büyük tepki geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarının sakat zihniyetini, sancılı ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
‘Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır’
Bahçeli, “Akıncı ve yandaşları unutmamalıdır ki Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır. Beşparmak Dağları’na dökülen şehit kanları hiçbir şart altında silinmeyecek, kutlu ceddimizin emanetleri çiğnetilmeyecektir. Mustafa Akıncı’nın rahatsızlığı geçmeyecekse, Türklüğe kuşkulu bakışı bitmeyecekse bundan sonraki hayatına Güney Kıbrıs Kesimi’nde devam etmesi daha makul ve mantıklı bir tercih olarak önünde durmaktadır. Kıbrıs Türklüğünün egemenlik haklarıyla oynayan karşısında Türk milletinin tamamını bulacaktır. Mustafa Akıncı’nın onurlu ve şerefli hareket ederek görevinden affını istemesi yegâne beklentimiz ve temennimizdir. Kıbrıs Türklüğünün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları boyunca mücadele eden, şehit olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere, bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı