Osman Kavala’ yeniden TUTUKLANDI

İşadamı Osman Kavala, ’15 Temmuz darbe girişimi soruşturması’ kapsamında çıkarıldığı mahkemede yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

Kavala’nın cezaevinden çıkmasını bekleyenler, gözaltı kararı sonrası hayal kırıklığı yaşadı.
16 sanığın ‘hükümeti devirmeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılandığı Gezi davasının 18 Şubat’taki altıncı duruşmasında sekiz sanık hakkında beraat kararı çıkmıştı. Davadaki tek tutuklu sanık işadamı Osman Kavala’nın tahliyesine karar verilmişti.

İstanbul başsavcılığının Kavala hakkında ‘Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs’ suçundan yürütülen başka bir soruşturma kapsamında gözaltı kararı alındığını açıkladığı bildirildi.

Osman Kavala ile bir dönem aynı cezaevini paylaşmış olan Eski CHP milletvekili Eren Erdem ise Tele1 televizyonu canlı yayınında, Kavala’nın gözaltı kararının cezaevi kapısından çıkışında kendisine tebliğ edilmesi gerektiğini, Kavala’nın geceyi jandarma karakolunda geçirdikten sonra ertesi gün hakim karşısına çıkarılarak tutukluluğu hakkında karar verilmesi gerektiğini söyledi. Erdem, aynı durumu kendisinin daha önce birebir yaşadığını belirtti.

Daha sonra yayına bağlanan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Kavala’nın jandarma karakolunda olduğunu belirtti. Tanrıkulu, Kavala’nın bu gece Çağlayan Adliyesi’ne götürülebileceğini düşündüklerini de kaydetti.

NTV ise gece yarısı 00:03’deki haberinde Kavala’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin sürdüğünü bildirdi.

Kavala, temmuzda ‘Ayrı bir soruşturma var’ demişti
Osman Kavala, temmuz ayında hakkında ’15 Temmuz darbe girişimine destek’ suçlamasıyla ayrı bir soruşturma daha olduğunu belirterek, “Herhalde bir vakitte benim için de tahliye kararı verilecek ama bu cezaevinden çıkacağım anlamına gelmiyor” demişti.

T24’ten Şirin Payzın’a verdiği söyleşide Kavala, “Tutuklama kararım tuhaf bir biçimde iki dosya arasında paylaştırılmış. Bu ikinci dosya hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. 20 aydır iddianamesi ortaya çıkmadı” diye konuşmuştu.