AKP nin geleceği !

Ender YOLDAR

Önce en sonunda söyleyeceğimizi yazımızın en başında söyleyelim.
20 yıla yakın bir zamandır ülkenin yönetimini tek başına elinde bulunduran AKP dönemi yapılacak ilk seçimde tarih sayfalarında kalacaktır.
Bunu görmek ve tahmin etmek için kahin olmaya gerek yoktur.Sokakta kiminle görüşürseniz ya da konuşursanız, sizin AKP li olmadığınızı biliyorsa kesinlikle AKP ye ateş püskürüyor.
Bunun hangi nedenlerle olduğunu yazmamız halinde sütunlarımız dolar ama sadece ana başlıklarına değinecek olursak başlıca şikayetler özetle şöyle:
”Ekonomi,Gelir dağılımında adaletsizlik,Hayat pahalılığı, Çiftçinin ve Esnafın durumu,Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması,Yargıda yaşanılan olaylar,Ülkemizdeki Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar,Dış Politikadaki tutarsızlıklar,Liyakatsız insanların yönetim kadrolarını doldurması,Aşırı Partizanlık ve Saray yaşamı.”
Bu sorunlar yumağında günden güne büyük bir ivme kaybeden AKP deki bu düşüşün sosyal nedenlerinin dışında Siyasal nedenleri de var. CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ nden kaynaklanan TEK ADAMLIK sistemi.
Bu sistemde ülkenin Saray dan yönetildiğini,TBMM nin hiç bir güç ve etkisinin ve de yetkisinin kalmadığını,dışardan gelen Bakanların milletvekillerini dinlemediğini,dinlemek bir yana bazılarının telefonlara bile çıkmadığını,duyuyor ve görüyoruz.
Bu konudaki AKP teşkilatının şikayetlerinin ayyuka çıktığını da biliyoruz.
Bu siyasal olayların üstüne bir de AKP nin eski ağır toplarından Ahmet Davutoğlu ‘nun kurduğu GELECEK PARTİSİ ile halk arasında küçük Özal olarak tanımlanmaya ve sempati ve ilgi toplamaya başlayan Ali Babacan’ ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi ”DEVA ”da eklenince yıllarca AKP nin oy deposu olan muhafazakarların oluşturduğu tabanında Saadet Partisi ile birlikte en az 4 e bölüneceğini eklerseniz yazımızın başında söylediğimiz ilk cümlenin ne kadar mantıklı ve gerçeğe yakın olduğunu daha rahat görüp irdeleyebiliriz.

Yani sizin anlayacağınız Corona Virüsünü atlatır atlatmaz ülke olarak en çok tartışacağımız gündem maddemiz ”AKP nin dolayısıyla da ülkenin geleceği” olacak gibi görünüyor.
Ender YOLDAR