Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’da Corona Virüs ten öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de Corona Virüs oturumunda ”Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir” dedi. Yakında bütün büyük şehirlerde test yapılabileceğini söyleyen Bakan Koca, ”Özellikle önümüzdeki bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak” diye konuştu. Bakan Koca, Aytaç Yalman’ın vefatına ilişkin de Meclis’te açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Koca, emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile birlikte Türkiye’de Corona Virüsten ölenlerin sayısının 3’e yükseldiğini söyledi.
BAKAN KOCA SORULARI YANITLADI

Bakan Fahrettin Koca, bilgilendirmeden sonra TBMM’de soruları da yanıtladı. Bakan Koca, şunları söyledi:
”Şu an bir kit sorunumuz yok. Merkez sayılarımızı giderek artırdık. Neye göre artırdık, Bilim Kurulu kimlerden nasıl test yapılması gerektiğini belirten Bilim Kuruluydu. Ama dinamik bir yapı olduğu için bu değişikliğe uğradı. Önce Çin öyküsü olanlar, devamında İran öyküsü olanlar. Daha sonra Avrupa öyküsü olanlar, şimdi ise artık yurt dışı öyküsü olandan çıktık, her vatandaştan alınacak algoritmaya gelindi.

Bizim bulaşıcılığı önlememiz gerekiyor. Üniversitedeki hocamızı da sorumlu kıldık. Önümüzdeki dönemde hem test hem vaka sayısı giderek artabilir.