Erdoğan: Rejime tarihin en büyük kayıplarını verdirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Erdoğan, “Daha İdlib şehitlerimizin cenazelerini kaldırmadan rejime tarihin en büyük kayıplarını verdirerek bismillah dedik.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa, bir süre sonra omuzlarının üstündeki o başlar da kalmayacak.” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bir kez daha hatırlatmak isterim ki şehitler tepesi boş değil ve boş kalmayacak. Bay Kemal’in ‘şehadet’, ‘şehitlik’ diye bir derdi olmayabilir fakat ‘Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin genel başkanıyım’ havasında gezinen Bay Kemal’e ben sadece bir şey hatırlatacağım.

O da Çanakkale’deki tüm askerimize Gazi Mustafa Kemal’in hitabıdır, ‘Ben size ölmeyi emrediyorum’ demiştir. Bay Kemal, tarihinden uzak, şehadetten uzak, şehadet nedir bilmeyen, bunun cahili olan bir kişi… İnanıyorum ki CHP’ye gönül veren kardeşlerim, vatandaşlarım da böyle bir şahsın arkasından gitmeyecek, onu da hesaba çekeceklerdir.”

Toplantıda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meselenin Türkiye açısından taşıdığı önemi, bu uğurda neleri göze aldığını muhataplarına her seviyede tekrar tekrar ifade ettiklerine değinerek
sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak bizim bu hüsnü niyetimizin yanlış anlaşıldığını gördük. Bunun üzerine operasyonlarımızı, 34 askerimizi şehit verdiğimiz 27 Şubat tarihi itibarıyla rejimin tüm unsurlarını hedef alacak şekilde kapsamlı hale getirdik. Bu operasyona da ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ adını verdik.

Daha önce Fırat Kalkanı Harekatı’yla, Zeytin Dalı Harekatı’yla, Barış Pınarı Harekatı’yla neyi amaçlıyorsak, bu harekatla da aynı gayeyi güdüyoruz. Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmasına izin vermemekte bundan böyle kararlıyız. Daha İdlib şehitlerimizin cenazelerini kaldırmadan, Rejime tarihinin en ağır kayıplarını verdirerek ‘Bismillah’ dedik.”
Rusya ve İran’a bir kez daha seslenen Erdoğan, “Suriye’de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok. Türkiye’nin Suriye’deki mücadelesi ne toprak kazanma ne stratejik veya mezhebi üs edinme gayretidir. “Topraklarında 3,7 milyon, sınırları dibinde 1 milyonu aşkın kişiyi barındıran ne İran’dır ne Rusya’dır ne de diğer ülkelerdir.” Biz Suriye’de, hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesi yürütüyoruz. Her iki mesele de bizim için hayati öneme sahiptir.” dedi.