Muhalif Gazeteciler Adliye yi MESKEN TUTTU !

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, iki kişinin tutuklandığı MİT görevlisinin cenaze haberi soruşturması kapsamında savcılıkta ifade verdi. Savcı, Pehlivan’ı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
Gazeteci Murat Ağırel ile 2 Gazetecinin daha ifadesinin alındığı öğrenildi.
Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç, Lİbya’da hayatını kaybeden bir MİT görevlisinin cenazesine dair yapılan haberin ardından tutuklanmıştı.

Daha sonra Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilmişti.

Barış Pehlivan, ifadesi alınmak üzere bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çağrıldı.

Savcı Yakup Ali Kahveci’nın sorguladığı Pehlivan’a, haberin hangi gerekçe ile yapıldığını soruldu. Savcı, yaşamını kaybeden askerin fotoğrafının da ‘özel bir saikle kaydedildiğinin değerlendirildiğini’ öne sürdü.

CHP’li Utku Çakırözer: Odatv’nin kapatılması Anayasa’ya aykırı, gazeteciler serbest bırakılsın

CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odatv’ye yönelik erişim engeli kararına tepki göstererek “Önce gazeteciler tutuklandı, ardından Odatv gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Erişim engelleme kararı Anayasa’ya açıkça aykırıdır. Türkiye bu kararla sansürde sınıf atladı” dedi.

Tutuklanan Barış Terkoğlu ve Nihal Kılınç’ın serbest bırakılması çağrısını yineleyen Çakırözer, “Bu davanın hukuki değil siyasi olduğu açıktır. Gazetecilere özgür basına, göz dağı veriyorlar, susturmak istiyorlar” dedi.

Çakırözer, Şubat ayı Basın Özgürlüğü raporunu da açıklayan Çakırözer, “Şubat ayında 32 gazeteci yargılandı. Son 1 haftada da 20 gazeteci gözaltına alındı. Gazeteciler hâlâ adliyelerde haberlerini savunmak zorunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

Çakırözer, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un TBMM’de yaptığı basın toplantısı ile ilgili haberlere erişim engellemesi getirilmesini de tepki gösterdi.