“5G, Covid-19 un yayılmasını hızlandırıyor mu ?

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Bağören, “5G, covid-19 ile savaşta etkin olarak kullanılan bir araçtır, bu teknolojinin yayılması, komplo teorileriyle engellenmeye çalışılıyor.” dedi.

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bağören, 5G teknolojisinin, “yeni tip coronavirüs (Covid-19) krizini yaratmak ve yayılmasını hızlandırmak” gibi komplo teorileriyle engellenmeye çalışıldığını belirterek, “5G ile covid-19 ya da başka bir hastalığın ilişkisini gösteren tek bir bilimsel araştırma yoktur.” dedi.

Bağören, son dönemde ortaya atılan, Covid-19 salgınının yayılmasında 5G teknolojilerinin rolü olduğu iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 ile mücadelede bütün imkanların zorlandığına dikkati çeken Bağören, “Yeni yeni yayılmaya başlayan 5G teknolojisi, bir taraftan virüsü taşıyanları ayırt edebilen, erişilmesi zor ve tehlikeli ortamları dezenfekte edebilen robotların geliştirilmesini mümkün kılarken, diğer taraftan uzaktan eğitim, ev ofisi gibi yoğun veri trafiği ihtiyacına, insansız üretime yetişiyor.” diye konuştu.