65 Yaş üstü ,dört gözle özgürlüklerine ! kavuşacakları günü bekliyor

Corona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlara, haftasonu belirli süre sokağa çıkma izni verilebileceği öne sürüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla yayınladığı genelgesiyle, 65 yaş üstü ve genelgede belirtilen kronik rahatsızlıkları bulunanların 22 Mart itibariyle sokağa çıkması yasaklanmıştı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun toplantılarında, bir aydan uzun süredir evden çıkamayan yaşlıların durumunun ele alındığı ve geçici de olsa bir formül bulunduğu öğrenildi..

Toplantılarda, 65 yaş üstü kişilerin genel sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları dışarı çıkmalarına izin verilmesi konuşuldu.

Buna göre, yaşlı vatandaşlara şimdilik üç saatliğine, maske takılıp sosyal mesafe kuralına uyulduğu takdirde izin verilebileceği ve daha sonrada, gelişmelere göre bu yasağın tamamen kaldırılabileceği kaydedildi.
YASAK 21 MART TA BAŞLAMIŞTI
Bilindiği gibi 21 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgeye göre; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklanmıştı.