Başkan a SALDA GÖLÜ kurşunu mu ?

Burdur’un Yeşilova ilçesinin CHP’li belediye başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, sabah saatlerinde evlerinde silahlı saldırıya uğradı.
İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Şenel’in evine saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, kapıyı çaldı. Saldırganlar, kapıyı açan Şenel ve eşine tabancayla ateş açtı.

Şenel’in sağ ve sol ayağına beş el ateş eden şüpheliler, eşini de ayağından vurduktan sonra kaçtı. Adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Şenel ve eşi, buradaki müdahalelerinin ardından Burdur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Mümtaz Şenel ameliyata alındı.

Şenel, Burdur’un gözde turizm merkezi Salda Gölü’nün çevresine uygulanacak yapılaşma projesine karşı duruşuyla biliniyordu.

13 Nisan’da bölgeye iş makinesi ve kamyonun girmesi tepki çekmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projede olmayan bir uygulamayı yaptıkları için yüklenici firmaya ceza kesildiğini, müşavir firma ve sorumlu personele soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.