Bu nasıl DAYANIŞMA ?

CHP’li Belediyelerin önce yardım toplamalarının ardından da ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanması, aksine AKP li Belediyelerin aynı işlemler için teşvik edilmesi , halk arasında ciddi tepki yarattı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ ın DAYANIŞMA çağrısı da bu engellemelerden sonra samimiyetini ve işlevini de yitirmiş oldu.
Üzülülerek görüyoruz ki, bu sözlerimizin doğruluğunu, yapılan bütün çağrılara rağmen toplanan paraların miktarı da çok net bir şekilde gösteriyor.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da bu süreçte , “Anadolu’da ‘ayrı baş çekmek’ deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” yorumunda bulunması ise uzun zaman önce gündemden düşen PARALEL yapının yeniden hatırlanmasına vesile oldu.
AKP İktidarının bu tür engellemelerine ise cevap CHP Sözcüsünden geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, “Hükümetin niyetinin virüsle mücadele değil, CHP’li belediyelerin hizmetleriyle mücadele olduğunu anlaşılıyor” dedi.
Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Hükümetin belediyeler arasında ayrım yapması, vatandaşa hizmette belediyeleri dışlamaya çalışması, elini kolunu bağlamaya kalkışması, milletimize haksızlıktır, vicdani değildir.” ifadelerini de kullandı.
Bize ve sokaktaki sade vatandaşa göre de ;”AKP İktidarının kin ve garezle belediyeler arasında ayrım yapması, vatandaşa hizmette belediyeleri dışlamaya çalışması, elini kolunu bağlamaya kalkışması fırsatçılıktır, milletimize haksızlıktır, vicdani değildir.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu konuda bakın neler söylüyor”Sayın Erdoğan’ın algoritması bu; böl, parçala, yönet. Sayın Yavaş ve Sayın İmamoğlu’nun ne Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsına ne de Cumhurbaşkanlığı makamına bugüne kadar rencide edici tek bir kelimeleri olmadı. Şimdi böyle bir pozisyonda onlardan yararlanmak mümkünken bu insanları ve milletin seçtiği bu belediye başkanlarını düşmanlaştırmanın bir stratejisi olsa gerek ”
Ülke ve Millet olarak Coronavirüs gibi bütün dünyada dengeleri altüst eden bir bela ile uğraşırken her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ülkenin böyle ayırımcı ve dayanışmayı zedeleyici konularla uğraşması gerçekten bizler gibi sade vatandaşı da derinden üzüyor.
Corona belası yüzünden işsiz ve aşsız kalan vatandaş sizlerden kavga değil yardım bekliyor.

Ender YOLDAR