65 yaş üstü beklediğini bulamadı…

65 yaş üstü Büyüklerimizin çok uzun zamandır evde mahsur kalmaları sonucu yeni hastalıklara yakalanmaları ve demoralize olmalarının önüne geçmek için bekledikleri sokağa çıkma izinleri bir başka bahara kaldı..
Uzmanlar 45 gündür eve hapsedilen yaşlıların durumlarının hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız da gerekiyor diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan dan geniş zamanlı bir izin bekliyorlardı.Oysa çıka çıka haftada bir gün sadece 4 saat evlerinin önüne çıkmalarına izin verildi
Erdoğan’ ın 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gençlere müjdesi şöyle:
Hastalığın ağır etkilerinin görüldüğü 65 yaş üstü ile 20 yaş altına getirdiğimiz sokağa çıkma sınırlaması salgının yayılmasını ciddi oranda engelledi.
65 yaş üstüne ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 – 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız.

14 yaşına kadar çocuklar 13 Mayıs’ta 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkabilecek.

15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.