” Bu şekilde insanlar yaşayamaz”

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 22 Mart’tan beri sokağa çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlara ilk kez 45 gün sonra bugün dört saatte olsa sokaklara çıktı.

Yürüyüş mesafesindeki yerlere gitmesine izin verilen 65 yaş üzeri vatandaşlar yürüyüş için genelde parkları ve deniz olan şehirlerde sahil şeridini tercih etti.Vatandaşların çoğunlukla sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyduğu görüldü.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde sokağa çıkan 74 yaşındaki Nebibe Dinç “İki-üç aydır çıkmıyorum. Her şeyimizi çocuklar getiriyor. Bir zamanlar çocuklarımız bize muhtaçtı, şimdi biz onlara muhtacız” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 76 yaşındaki İbrahim Birinci ise “İki aydır evdeyim. Evde bunaldım. Çıkınca dua ettim. Hürriyetime kavuştum. Bizim gibi yaşlıları görünce birlikte ağlaştık” dedi.

Antalya’da da Konyaaltı Caddesi’nde yoğunluk yaşandı. Denizi varyant üzerinden izlemek isteyen vatandaşlar seyir terasında toplandı.

‘Kendimi nasıl dışarı attığımı bilemedim’
Seyir terasına ilk gidenlerden 74 yaşındaki Salime Gün, şunları anlattı: “Bunaldık iki aydır evde. Kendimi nasıl dışarıya attığımı bilemedim. Çıktım yürüyüş yapıyorum, denizi görmeye geldim. Yüce mevlam, bu belayı bir an önce başımızdan defetsin. Şu anda hastanede görev yapan hemşireleri, doktorları görünce ağlıyorum. Evlerine bile gidemiyorlar, bu şekilde insanlar yaşayamaz.”

TÜİK verilerine göre Türkiye’de İstanbul’un ardından en fazla 65 yaş üstü nüfusa sahip İzmir’de, sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan çok sayıda kişi sahil kesiminde yürüyüşü tercih etti. Vatandaşlar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Bostanlı, Karşıyaka ve Bayraklı’daki sahil kesiminde gezdi.